Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vinsko druženje kod Vučinića

Na Plešivici tridesetak kilometara od Zagreba na OPG-u Zdenka Vučinića, Udruga Portugizac, organizirala je vinsko druženje u povodu početka berbe portugizca.
Okupili su se vinari i novinari, trgovci i drugi uvanici koje su najprije pozdravili predsjednik i tajnik Udruge portugizac Plešivica, Josip Braje i Željko Gregorić.

Ljubitelji vina znaju da su kraj listopada i početak jeseni rezervirani za mlado vino.portugizac koje je spremno za kušanje. Ljubitelji crne kapljice uživaju u njegovoj mladosti, a oni koji ga proizvode u njegovom brzom plasmanu na tržište.
Nekada, kada se nije toliko stručno radilo u vinogradu i u podrumu, smatralo se da portugizac treba popiti do Nove godine.
Zagrepčani oduvijek vole portugizac. Kada je prije mnogo godina Nenad Jandić organizirao festivale portugizca Zagrebu sve bi se prodalo u dva dana. Prvi koji bi ostao bez vina bio je Franjo Gregorić. Danas je u Udruzi portugizac petnajest vinara. Nekada su se na ulazima u zagrbačke restorane nalazile obavijeti "Stigao portugizac" , baš kao u Frncuskoj gdje se u isto vrijeme nudi mlado vino Beaujolais nouveau.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić, Zoran Lutz