Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Digresija. Bolest nije opasna za ljude, druge domaće i divlje životinje. 👀 FAKE! Ako bi takvo meso i završilo na tržištu, ljudima se ne može dogoditi ništa. Ovdje se ponovo radi o nalogu o potpunoj kontroli biljaka i životinja u cilju proizvodnje proizvoda koji "zadovoljavaju" potrebe masovnog uzgoja životinja na velikim industrijskim farmama. U SADu je proces industrijalizacije u većini farma završen. U Europskoj uniji proces je u punim tijeku.
Treba naglasiti da se pri ovakvom uzgoju životinja i biljaka ništa se ne prepušta slučaju, sve je unaprijed izračunato odmah na samom početku proizvodnje, u kilu, u litru, pa čak i dan njihovog usmrćivanja.
Ishrana se obavlja po znastvenim kriterijima: deset kilograma kukuruza mora proizvesti jedan kilogram junećeg ili gotovo dva kilograma svinjskog mesa. Pri hranjenjenu sa sojom i drugim sredstvima za ubrzavanje rasta tele dobiva u 24 sata približno dvije kile mesa.
Nakon samo 150 dana dosegnu optimalnu težinu za klanje od 600 kilograma. Na pašnjacima pri konzervativnim biološkim uzgoju bi za tu kilažu trebalo čekati gotovo dvije godine. Baš zbog takve industrijske proizvodnje i nastaju zdravstvene tegobe za životinja i za ljude.
Moja kritika odnosi se na konstantnu orijentaciju na vanjsko tržište te ovisnost kod zemalja, uključujući i RH, u kojima zbog niže cijene, ovakva poljoprivredna politika donosi nepredvidljive posljedice za lokalnu poljoprivredu i stanovništvo u cijelini, uništavanje domaće proizvodnje te konstantnu orijenaciju na uvoz jeftinih prehrambenih proizvoda. Toliko i hvala.