Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Unimax mikrobiološko gnojivo - za poboljšanje plodnosti tla

Pšenica je ratarska kultura od izuzetnog značaja, kako u svijetu tako i kod nas. Svaki poljoprivredni proizvođač nastoji postići što veći prinos i kvalitetu zrna pšenice, a da bi se to postiglo primjenjuje se niz agrotehničkih mjera među kojima se posebno ističe gnojidba.

Osnovna ili starter gnojidba, koja se izvodi prije osnovne obrade tla ili pripreme za sjetvu, ima ključnu ulogu u cjelokupnom procesu proizvodnje ove poljoprivredne kulture.

Unimax je mikrobiološko gnojivo u krutom obliku koje se primjenjuje prije obrade tla ili sjetve, putem rasipača gnojiva ili tijekom pripreme za sjetvu u količini od 150-200 kg/ha.

Unimax sadrži bakterije koje su nanesene na prirodni zeolit, gdje su granule veličine 2,5 do 5 mm. Tijekom cijele vegetacije bakterije se iz zeolita oslobađaju u tlo, gdje počinju razgrađivati ​​organske spojeve dušika i fosfora u oblik koji biljke mogu lako apsorbirati i koristiti za svoj rast i razvoj.

Na taj način biljkama postaju dostupni već prisutni elementi u tlu, čime se smanjuje potreba za korištenjem mineralnih gnojiva. Unimax ima dodatne prednosti kao što je poticanje početnog rasta biljaka, sprječavanje ispiranja hranjivih tvari, zadržavanje vlage u tlu i poboljšanje strukture i mehaničkih svojstava tla.

foto: Agrounik/Depositphotos:fotokostic