Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako informacije o mikotoksinima utječu na donošenje odluka?

Promjenjivo vrijeme u cijeloj Europi zabrinulo je mnoge ratare. Zbog otežanih uvjeta za uzgoj javlja se i potencijalno velik rizika od mikotoksina. Da bi proizvođači stočne hrane i farmeri mogli djelovati proaktivno i na vrijeme poduzeti odgovarajuće korake, potrebno je imati precizne informacije o sadržaju mikotoksina u usjevima

Alltechov pregled europske žetve za 2021.

Alltechova analiza europske žetve farmerima i proizvođači stočne hrane pruža uvid u rizik kontaminacije mikotoksinima diljem kontinenta. Ispitivanja su provedena pomoću Alltechove analize mikotoksina Alltech 37+® u suradnji s SGS-om, vodećom svjetskom tvrtkom za analizu mikotoksina, a prikupljeni podaci su analizirani i interpretirani po regijama. 

U četvrtak, 9. prosinca 2021., u 11.00 sati pridružite se besplatnom webinaru, a registrirati se možete OVDJE.

Webinar vodi dr. Radka Borutova, voditeljica tehničke podrške u Alltechovom europskom timu za upravljanje mikotoksinima. Na webinaru će podijeliti najnovije rezultate o kvaliteti žitarica ove godine. Cjelovito izvješće bit će dostupno nakon webinara, a sadržavat će podatke o žetvi i najnovije informacije o trenutnom riziku od mikotoksina u gotovo 20 zemalja. Alltechova analiza europske žetve za 2021. bit će snimljena i dostupna na zahtjev.

Predstavljamo: Dr. Radka Borutova    

Dr. Radka Borutova rodom je iz Slovačke, a doktorirala je veterinu na Sveučilištu veterinarske medicine u Košicama, u Slovačkoj. Njezin doktorski rad nosi naslov "Učinci mikotoksina iz roda fusarium na antioksidativni i imunosni status peradi", a od tada je objavila 14 recenziranih radova o mikotoksinima.

Dr. Borutova ima više od 12 godina iskustva u globalnoj industriji hranidbe životinja, u kojoj je radila na visokim pozicijama u nekoliko vodećih institucija. Tijekom karijere radila je u cijelom lancu opskrbe hranom za životinje kako bi bolje razumjela utjecaj mikotoksina na sve vrste i pomogla uspostaviti najučinkovitije strategije za ublažavanje rizika od mikotoksina.

Dr. Borutova trenutno radi u Alltechu kao voditeljica tehničke podrške za Europu za program upravljanja mikotoksinima. Prije toga je radila kao glavna državna savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede Republike Slovačke te kao postdoktorandica, profesorica i članica Laboratorija za metabolizam selena na Institutu za fiziologiju životinja Slovačke akademije znanosti.

Alltech - globalni lider u industriji zdravlja životinja

Alltech je 1980. osnovao irski poduzetnik i znanstvenik dr. Pearse Lyons. Nudi inovativna i održiva rješenja za poljoprivredu. Naši proizvodi poboljšavaju zdravlje i performanse biljaka i životinja, što rezultira boljom hranom za potrošače i smanjenim utjecajem na okoliš.

Proizvodimo posebne sastojke, dodatke za premikse, stočnu hranu i smjese. Na temelju više od 40 godina znanstvenih istraživanja, prenosimo nasljeđe inovacija i jedinstvenu kulturu koja na izazove gleda iz poduzetničke perspektive.

Više od 5.000 članova našeg tima diljem svijeta dijeli našu viziju za Planet of plenty™. Vjerujemo da poljoprivreda ima najveći potencijal za oblikovanje budućnosti našeg planeta, ali svi ćemo morati raditi zajedno, koristeći znanost, tehnologiju i zajedničku volju da nešto promijenimo.

Alltech je privatna tvrtka u obiteljskom vlasništvu, što nam omogućuje brzu prilagodbu potrebama naših kupaca i stalnu usredotočenost na inovacije. Sa sjedištem u okolici Lexingtona, Kentucky, SAD, Alltech je prisutan u svim regijama svijeta.

Za više informacija posjetite alltech.com, ili se pridružite razgovoru na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

foto: Alltech