Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Niže cijene organskih i organo-mineralnih gnojiva!

Došlo je vrijeme stabilizacije cijena organskih i organo-mineralnih gnojiva. Na globalnom tržištu sirovine koje se koriste u proizvodnji gnojiva postaju ponovno dostupne tako da je cijena konačnog proizvoda stabilnija i pristupačnija kupcima. 

Svaka vegetacijska godina sa sobom nosi brojne izazove, pa tako ni ova 2023. nije prekinula tradiciju poljoprivrednih nevolja. Od kasnog kretanja vegetacije, brojnih vremenskih nepogoda u kojima su stradavali urodi, plastenici i strojevi, do iznimno kišnih perioda i visokih temperatura. No, kao što to i svake godine biva, ne preostaje nam ništa drugo, nego ponijeti iskustvo koje imamo i hrabro zakoračiti u novu vegetacijsku sezonu. Možda to za neke poljoprivrednike znači preskakanje nekih agrotehničkih zahvata, no svakako postoje radnje koje se ne bi trebale preskočiti, barem ne u potpunosti.

Priprema nasada za iduću sezonu

Nakon berbe slijede nam radnje kojima pripremamo nasade za iduću sezonu. Višegodišnje nasade prskamo bakrenim proizvodima da „dezinficiramo“ sve površine i smanjimo infektivni potencijal. Secur 30, Secur 50 i Cuprum MZ neki su od proizvoda koji nam mogu služiti za tu namjenu. Prskanje se obavlja ovisno o jačini infekcija tokom vegetacije. Isto tako, proizvod Aspida ima veliki učinak zbog svog sastava na rast i razvoj gljivica na biljkama. 

Ukoliko je tih infekcija bilo puno tada je potrebno obaviti 3 prskanja. Prvo kada padne 50% lista, drugo kada padne 70%, a treći kada padne svo lišće. Tri su tretiranja neovisno o infekcijama preporučljive u ekološkoj proizvodnji koštičavog voća jer je broj sredstava koji se koriste tokom vegetacije smanjen. 

Jesenska gnojidba Grena gnojivima

Osim preventivne zaštite važna radnja je jesenska gnojidba. Grena gnojiva sadrže sva hranjiva potrebna kulturi, kroz cijeli razvojni ciklus. U jesen koristimo gnojiva sa većim sadržajem fosfora i kalija, dok u proljeće koristimo gnojiva da većim sadržajem dušika. Grena gnojiva sadrže i formulacije gnojiva koje možemo staviti u jednoj primjeni u proljeće. 

Grena gnojiva svake godine sastavom pokazuju prvo mjesto u kategoriji organo-mineralnih i organskih gnojiva. Način proizvodnje gdje se u specijalnim tankovima na pari obrađuje organska masa omogućava čuvanje svih važnih sastojaka gnojiva. Njihova kvaliteta dolazi do izražaja u godinama koje su klimatski izrazito zahtjevne, po pitanju visokih temperatura ili velike vlažnosti. Aminokiseline u tlu odrađuju posao neovisno o uvjetima iznad tla. Sva GRENA gnojiva u sebi sadrža aminokiseline (koje su izrazito važan biostimulans), huminske i fulvo kiseline, mikroelemente i makroelemente.

U jesen se stavljaju gnojiva s većim sadržajem fosfora i kalija. Obzirom da su sva organska gnojiva dobivena iz organskih sirovima (enzimskom hidrolizom proteina) nije moguće da je postotak dušika u takvim gnojivima nula. Gnojiva se ne ispiru, ne degradiraju tlo, u potpunosti su iskoristiva jer se postepeno otpuštaju kroz vegetaciju, 2- 6 mjeseci. 

Greena gnojiva u ponudi

Gnojiva dolaze u mikro i makro peletama, te vrećama od 25 kg i jumbo vrećama od 500 kg.

Za sve informacije slobodno nam se obratite na mail bioinput@andermatt.hr i brojeve telefona: mob: +385 91 602 4930+385 91 731 0708

Stojimo Vam na raspolaganju savjetima i prijedlozima.

Foto: Maja Celing Celić/Andermatt BIOinput