Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

MF eXperience po prvi put na SIMA 2022.!

Massey Ferguson, svetski poznat AGCO brend  po prvi put je predstavio MF eXperience na sajmu SIMA 2022 u Parizu.

"Massey Ferguson je 2018. lansirao inovativan pristup za priredbe i događaje kako bi poljoprivrednicima i distributerima približio naš kompletan asortiman opreme i usluga,” objašnjava Jerome Aubrion direktor marketinga Masseya Fergusona za Evropu i Bliski istok.

"Sada, po prvi put na sajmu SIMA i bilo kojoj međunarodnoj priredbi, posetioci su mogli da dožive ovu novu strategiju u akciji. Osim što su mogli da vide najnovije mašine, razgovaraju sa MF eXpertima i koriste interaktivne displeje na našem štandu unutra, pozvani gosti su takođe imali mogućnost da dožive vožnju u specijalnom demonstracionom prostoru napolju."

Istovremeno, povodom 175. godišnjice, Massey Ferguson je predstavio limitiranu verziju serije MF S. Prilagođeni u Bove pogonu, oni poseduju MF paket opreme "Exclusive" sa specijalnom livrejom haube i branika jarko crvene boje, sa sivim trakama koje legendarni "mali sivi Fergi" stavljaju u centar prepoznatljivog dizajna.

U namenskom prostoru povodom jubileja na štandu u hali 7 (E047) neće biti prikazan samo "mali sivi Fergi", već i njegov savremeni ekvivalent - ograničena izdanja vodećeg u klasi MF 5S.145, opremljen najnovijim MF E utovarivačem.

Održivi koncept haube

Izložen još jedan primer inovacije Massey Fergusona - MF 8S održivi koncept haube. Izrađena od lana i prirodne smole te se stoga lako reciklira, proizvodni proces iste za posledicu ima smanjenje emisije ugljenika od 82%.

Lan se uzgaja u krugu od 150 km od fabrike u Boveu, što ne smanjuje samo razdaljinu za transport, već takođe kreira zatvoreni proizvodni krug: on stvara nove poslovne mogućnosti za poljoprivrednike koji uzgajaju ovu kulturu čiji nusproizvod se koristi za proizvodnju njihovih traktora.

foto: zone MF Born to Farm

MF Born to Farm zona

Najnoviji MF 8S.305 Dyna-VT imaće svoj debi na sajmu SIMA show na štandu MF Born to Farm zone. Ovde, kao deo nove strategije priredbi, MF IDEAL drive simulator pruža mogućnost da se upoznate s tim kako izgleda kada se kombajnom upravlja samo preko džojstika.  Posetioci su takođe imali ekskluzivnu priliku da virtuelno voze dva nova traktora.

MF eXperience Tour na SIMA

Besplatan prevoz autobusom, koji je išao na svakih deset minuta od hale 7, povezuje unutrašnji prostor sa MF eXperience Tour zonom koja se nalazi u hali 5B Ext 008. Ovde su posetioci mogli da vide kompletan program Massey Ferguson opreme, a gosti su imali priliku da se provozaju u ekskluzivnom demonstracionom prostoru.

Posetioci koji su došli sa svojim dilerima i koji su rezervisali demo slot, bili su u mogućnosti da sednu za volan niza mašina - uključujući predstavnike najnovijih serija MF 8S, MF 6S kao i traktora MF 5711 M i teleskopskog utovarivača MF TH.8043.

Svi posetioci koji su bili u statičkoj MF eXperience Tour zonu su mogli izbliza da pogledaju i saznaju više o najnovijim Massey Ferguson oruđima i opremi, naročito novim ponudama  mašina za ratarstvo, prikupljanje sena i spremanje krmnog bilja.

U centru pažnje je kombajn MF IDEAL drive 8T. Prati ga najnovija balirka za velike četvrtaste bale MF 2234 XD zajedno sa balirkom MF RB 4160 V Xtra, opremljena paketom Exclusive.

Ugrađen na MF 7S.180, radi se o impresivnom uparivanju leptir kosilice sa kondicionerom MF DM 8612 TL i prednjeg utovarivača MF DM 316 FQ-RC. Sposobnost da se nosi sa velikim učinkom ove kombinacije obezbeđuje prevrtač MF TD 1028 X TRC širine 10,2 m koji, uprkos svojoj veličini, ima male energetske zahteve - što se ogleda u tome da je uparen sa efikasnim traktorom MF 4710 M snage 100 KS.

foto: održivi koncept poklopca motora MF 8S

Svoj debi na SIMA show takođe ima nedavno lansirana redna balirka za male četvrtaste bale velikog kapaciteta MF 1842S. Oslanjajući se na reputaciju vodećeg na tržištu MF 1840, ovaj robusni model pruža izvanredne performanse i izuzetne rezultate koji su potrebni velikim poljoprivrednim gazdinstvima i profesionalnim korisnicima.

Najnoviju seriju Massey Fergusona MF 3 Speciality, koja će takođe biti po prvi put izložena na sajmu SIMA, predstavljaće MF 3SP.115. To je, sa 120 KS, najsnažniji Specijalizovani model i, sa nešto širom šasijom i prostranom kabinom, konstruisan je za rad u otvorenim vinogradima.
MF 3SP je samo jedan među šest različitih MF 3 Speciality verzija koje su posebno razvijene da odgovaraju svim specijalnim sektorima, uključujući tradicionalne vinograde, voćnjake, niskog profila, a tu je čak i planinska verzija za primenu na zahtevnom terenu.

Za one koji traže kompaktan, snažan i svestran traktor tu je MF 1755 M koji se izlaže sa utovarivačem.

Na kraju, Trelleborg dolazi sa Massey Fergusonom na SIMA MF eXperience kao idealni tehnički partner, posvećen tome da pruži savete u pogledu pravilnog izbora pneumatika, pritiska i postavki koji pomažu da se poboljša trakcija, smanji sabijanje tla i smanji potrošnja goriva.

Ovo partnerstvo će omogućiti da obe kompanije nastave da traže inovativne načine kako bi pomogle klijentima da efikasnije razvijaju svoje poslovanje.
foto: Austro Diesel