Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

IDEAL 7: Novi Massey Ferguson aksijalac na Novosadskom sajmu

Kompanija Austro Diesel i ove će se godine, već tradicionalno, predstaviti na Novosadskom sajmu koji se održava od 20. do 26. maja 2023. godine. Sajam će okupiti brojne izlagače, koji će imati priliku da predstave posetiocima svoje proizvode i poslovne novitete. Osim susreta sa izlagačima, posetioci će imati priliku da učestvuju na brojnim prezentacijama, predavanjima, okruglim stolovima i konferencijama.

Nova tehnologija, nova rešenja - stižu i u Srbiju, jer kompanija Agrocesla izlaže kombajn iz nove serije - Massey Ferguson IDEAL 7.

Odmah će vam u oči upasti spoljašnji izgled jer je dizajn u grafitno-crnoj boji. Mašinu pogoni štedljivi AGCO POWER motor i ovo je prva varijanta kombajna hibridne tehnologije od strane Massey Fergusona.

Nova rešenja

Ovaj aksijalac ima veliki rotor i nema slamotrese kao starije generacije kombajna. IDEAL 7, koji stiže uskoro kod nas, ima jedan rotor, dok 8 i 9 imaju dva.

"Model koji dolazi kod nas je točkaš, i opremljen je autopilotom. Ima bunker kapaciteta 12.500 litara, dok je bunker kod 8 i 9 još veći, od 17.100 litara", rekao nam je iz Agrocesle Novak Simić

 Napravljen da bude najveći

Pored dugačkog rotora niskog pritiska, brzog puža pražnjenja, kombajn poseduje i senzore uz čiju se pomoć može preko "TechTouch" terminala ili "SmartConnect" aplikacije aktivirati pregledan kontrolni ekran preko kojeg vozač može izabrati određene početne postavke za kvalitet, snagu i broj obrtaja za žetvu.

"Ideal je pravljen da bude najveći po svim parametrima koji se mere na kombajnima u konkurenciji. Od snage motora, veličine bunkera, brzine pražnjenja, veličine rotora, dužine rotora i tako dalje", rekao je Simić.

Foto: Novak Simić