Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Massey Ferguson proširuje asortiman za seno i silažu

Massey Ferguson sa zadovoljstvom najavljuje dodatno proširenje celokupne linije opreme za seno i silažu dodavanjem 12 novih robusnih leptir kosilica i 6 novih grabulja sa dva rotora.

Osmišljene za jednostavan i pouzdan rad, ove mašine uvode novu tehnologiju i inovativne konstrukcije kojima se poboljšavaju rezultati, jednostavnost rukovanja i kvalitet stočne hrane. 

„Ovim novim modelima Massey Ferguson dokazuje svoju posvećenost kupcima, od malih poljoprivrednika do velikih ugovarača, pružajući najširi mogući izbor koji će odgovoriti svakom posebnom zahtevu” rekao je Jérôme Aubrion, direktor marketinga kompanije Massey Ferguson za Evropu i Bliski istok i dodao da su nove leptir kosilice razvijene kako bi velikim poljoprivrednim gazdinstvima i ugovaračima osigurali optimalne performanse i da su opremljene mnogim novim elementima, uključujući najinovativnije ISOBUS sisteme upravljanja.

U novim sakupljačima s dva rotora MF RK isto tako uvodimo ekskluzivne elemente i novu tehnologiju kako bismo ispunili potrebe čak i najzahtevnijih poljoprivrednika i ugovarača” dodaje Aubrion.

12 novih leptir kosilica

Projektovane i proizvedene za velika poljoprivredna gazdinstva, profesionalne korisnike i ugovarače, leptir kosilice MF DM 9614 i MFDM 10114 dostupne su sa širokim rasponom elemenata koji odgovaraju svim zahtevima. Novi modeli dodatak su seriji modela MF DM. Postojeći modeli MF DM 8612 TL i MF DM 9614 TL i dalje su dostupni svima kojima trebaju lakše ili manje kosilice s kondicionerom.

  • Nova MF DM 9614 TL 9,6 m
  • Nova MF DM 10114 TL 10,1 m*
  • Najnoviji rezni aparat s čeonim zupčanicima za vrhunske performanse rezanja u svim slovima
  • Izbor između kondicionera sa zupcima ili valjcima
  • Opcije upravljanja ISOBUS ili napredni ISOBUS TIM
  • Transportna traka za useve kao opcija za ISOBUS modele

*gde to dozvoljavaju lokalna pravila

Novi model kosilice MF DM 9614 TL opremljen nosačem oruđa širine 3 m omogućava radni zahvat do 9,6 m, dok MF DM 10114 TL sa nosačem oruđa širine 3,5 m omogućava radni zahvat do 10,1 m (za one koji ne moraju da se kreću kolovozom ili za zemlje bez ograničenja na kolovozu).

Svi modeli su opremljeni najnovijim robusnim reznim aparat sa čeonim zupčanicima, sa 14 diskova, koji imaju sečiva postavljena prema susednim pod uglom od 90°. Ona seku nasuprot kontra-oštrice što pomaže da se dobije vrhunski rez i protok materijala.

Kondicioner je deo serijske opreme na svim modelima. Postoji izbor između ‘KC’ verzije sa zupcima ili ‘RC’ verzije sa valjcima, koja sada dolazi sa pogonom za oba valjka i novom, agresivnijom opcijom "čelik o čelik" za teže, guste useve kao što je što je lucerka (Alfa Alfa).

Potpuno povezano košenje

Novi ‘Pro’ modeli su takođe opremljeni ISOBUS kontrolom koja automatizuje mnoge funkcije i pruža neke ekskluzivne karakteristike.

Za pružanje optimalnog kvaliteta silaže, novim sistemom može da se prilagođava intenzitet kondicioniranja da bi se tačno uskladio sa gustinom useva za kreiranje ujednačene suve materije. Operateri mogu da nameste i podese sistem iz udobnosti kabine.

ISOBUS kontrola obezbeđuje vezu između prednjih i zadnjih kosilica, putem hidrauličnih creva ili preko ISOBUS TIM (Tractor Implement Management).

Na taj način se osigurava ručni ili automatski bočni pomak za prednju kosilicu kako bi se smanjili propusti pri okretanju na usponima i automatsko podešavanje pritiska na tlo u odnosu na zadnju kosilicu putem funkcije TurboLift. Zadnja kosilica se pri podizanju automatski postavlja u sredinu, a pri vožnji unazad se podiže.

Nova funkcija kontrole odeljaka koristi GPS pozicioniranje da kosilicu automatski podigne na uvratinama ili prethodno obrađenim područjima, smanjujući tako značajno opterećenje operatera.

Gruberi trake (Belt grouper)

Svi „Pro” modeli dostupni su i sa transporterom koji pomera materijal prema sredini kako bi se oblikovali otkosi širine od 1,6 do 3 m. Novi senzori na sistemu nadgledaju poziciju trake i automatski je podešavaju da bi održali optimalno težište.

Ostali noviteti uključuju snažniji hidraulični motor koji pokreće transportne trake koje po potrebi mogu da rade brže. Trake su sada postavljene pljosnatije na kosilicu, što poboljšava protok na čitavoj traci i ravnomernije pomera materijal.

Sakupljači s dva rotora pažljivo rukuju usevima

Veoma cenjenoj seriji modela MF RK pridružuje se šest novih sakupljača sa dva rotora sa skupljanjem u sredini koji nude radne širine od 6,9 – 7,6  odnosno sve do 8,8 – 10 metara. 

Osim dokazane postojeće konstrukcije, ovi novi modeli sada nude široki raspon novih elemenata, uključujući jedinstveni ISOBUS rad, podešavanje visine zavisno od brzine kao i kontrolu odeljaka i glave rotora bez koje nije potrebno održavati.

  • Šest grabulja s dva rotora i radnim širinama od 7,6 do 10 m
  • ISOBUS rad na mašinama sa "Pro" specifikacijom
  • Nova funkcija flexHIGH obezbeđuje automatsko podešavanje visine
  • Kontrola odeljaka automatski podiže rotore
  • Svi modeli osim desetmetarskog sklapaju se na manje od 4 m bez uklanjanja ruku
  • Nove glave koje nije potrebno na modelima sa manjim rotorima

ISOBUS kontrola na modelima sa oznakom ‘Pro’ značajno olakšava rad korišćenjem bilo kog kompatibilnog terminala i ima mogućnost da dodeljuje funkcije džojstiku traktora. Osim što olakšava radno opterećenje operatera, ona takođe daje pristup nekim novim, automatizovanim funkcijama koje poboljšavaju efikasnost i kvalitet rada.

flexHIGH je novi sistem podešavanja visine grabuljanja zavisno od brzine koji automatski podiže ili spušta mašinu da bi održao optimalnu radnu visinu. To daje veće radne brzine uz manju kontaminaciju silaže.

Nova opcija MyMemory ubrzava i olakšava promenu između polja tako što čuva visinu, radnu širinu i širinu otkosa koje su korišćene pre prelaska u transportni položaj.

Udobnost i kontrolu dodatno poboljšava kontrola odeljaka. Ona povećava tačnost i smanjuje opterećenje operatera tako što automatski podiže i spušta rotore u skladu sa informacijom o GPS poziciji.

Za efikasan drumski transport, novi patentirani menjač omogućava svim modelima, osim najvećem MF RK 1102 TRC Pro, da se sklope na visinu manju od 4 m, bez potrebe da se uklanjaju ruke. Uklanjanjem četiri ruke na najvećem modelu omogućava da se sklopi unutar 4 m.

Rotori se na svim modelima mogu podizati pojedinačno, koristeći standardnu sklopku ili sa automatskim adaptiranjem opterećenju na modelima Pro, pomažući tako operaterima u savladavanju prepreka i pri radu na manjim poljima.

steerGUARD, drugi patentirani uređaj, osigurava da grabulja uvek tačno prati trag traktora. Koristi vratila i poluosovine, sa samo dve obrtne tacke, da prenese kretanje upravljača na točkove, pružajući nesmetano kretanje, čak i pri velikim brzinama.

Glave bez održavanja, koje ne zahtevaju podmazivanje, pokreću sve rotore na šest novih modela MF serije grabulja sa odlaganjem u sredini.

Foto: Austro Diesel GmbH