Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Massey Ferguson proširuje asortiman strojeva za sijeno i krmivo

Massey Ferguson sa zadovoljstvom najavljuje daljnje proširenje obuhvatne linije opreme za sijeno i krmivo dodavanjem 12 novih kosilica s krilima za rad u teškim uvjetima i 6 novih sakupljača s dva rotora.

Osmišljeni za jednostavan i pouzdan rad, ovi novi strojevi raspolažu novom tehnologijom i inovativnom izradom kojima se poboljšavaju rezultati, jednostavnost korištenja i kvaliteta hrane za životinje. 

„Ovim novim modelima Massey Ferguson dokazuje našu predanost kupcima, od malih poljoprivrednika do velikih poljoprivrednih kooperanata, osiguravajući najveći mogući izbor koji će ispuniti baš svaki posebni zahtjev” rekao je Jérôme Aubrion, direktor marketinga tvrtke Massey Ferguson za Europu i Bliski istok te dodao da su nove kosilice s krilima razvijene kako bi velikim poljoprivrednim gospodarstvima i kooperantima osigurali optimalne performanse te su opremljene mnogim novim značajkama, uključujući najinovativnije sustave upravljanja ISOBUS uređajima.

U novim sakupljačima s dva rotora MF RK isto tako uvodimo ekskluzivne značajke i novu tehnologiju kako bismo ispunili potrebe čak i najzahtjevnijih poljoprivrednika i kooperanata” dodaje Aubrion.

12 novih kosilica s krilima

Osmišljene i proizvedene za velika poljoprivredna gospodarstva, profesionalne korisnike i kooperante, kosilice s krilima MF DM 9614 i MFDM 10114 dostupne su sa širokim rasponom značajki koje odgovaraju svim zahtjevima. Novi modeli dodatak su seriji modela MF DM. Postojeći modeli MF DM 8612 TL i MF DM 9614 TL i dalje su dostupni svima koji trebaju lakše ili manje kosilice s krilima i gnječilicom.

  • Novi MF DM 9614 TL 9,6 m
  • Novi MF DM 10114 TL 10,1 m*
  • Najnoviji rezni uređaj s čelnim zupčanikom za vrhunsku učinkovitost u svim uvjetima kada je riječ o rezanju
  • Veliki izbor gnječilica s valjcima ili zupcima
  • Opcije upravljanja ISOBUS ili napredni ISOBUS TIM
  • Opcija transportne trake za usjeve za modele ISOBUS

*ovisno o lokalnim propisima

Novi model kosilice MF DM 9614 TL opremljen nosačem priključka širine 3 m omogućava radne širine do 9,6 m, dok MF DM 10114 TL s nosačem priključka širine 3,5 m omogućava radne širine do 10,1 m (za korisnike koji ne moraju putovati cestom i zemlje u kojima nema cestovnih ograničenja).

Svi modeli raspolažu najnovijim reznim uređajem s čelnim zupčanikom za rad u teškim uvjetima. Rezni uređaj ima 14 diskova s noževima postavljenima pod kutom od 90° u odnosu na susjedne noževe, a protunož omogućava vrhunsko rezanje i prijenos materijala.

Gnječilica je standardna oprema u svim modelima. Kupci mogu odabrati izvedbu KC sa zupcima ili izvedbu RC s valjcima koja sada raspolaže pogonom na oba valjka i novom, još čvršćom opcijom „čelik na čelik” za teže i gušće usjeve poput lucerne (alfalfe).

Potpuno povezana košnja

Novi modeli „Pro” opremljeni su upravljanjem ISOBUS koje služi za automatizaciju mnogih funkcija, a nudi i nove ekskluzivne značajke.

Da bi se osigurala optimalna kvaliteta krmiva, novim se sustavom može prilagođavati intenzitet gnječenja točno prilagođen gustoći usjeva čime se dobiva jednolično suh materijal. Rukovatelji mogu komforno namještati i prilagođavati sustav iz kabine.

Upravljanje ISOBUS osigurava povezivanje prednjih i stražnjih kosilica putem hidrauličkih crijeva ili sustava ISOBUS TIM (upravljanje priključaka traktora). 

Time se osigurava ručni ili automatski bočni potisak za prednju kosilicu kako bi se smanjili propusti pri okretanju na usponima te automatska prilagodba pritiska na tlo u odnosu na stražnju kosilicu putem funkcije TurboLift. Stražnja kosilica pri podizanju automatski se postavlja u sredinu, a pri vožnji unatrag se diže.

Novi sustav upravljanja odjeljcima koristi se GPS lociranjem za automatsko podizanje kosilice na granicama parcele ili u područjima koja su već pokošena čime znatno olakšava posao rukovateljima.

Transporter

Svi modeli „Pro” dostupni su i s transporterom koji pomiče materijal prema sredini kako bi se oblikovali otkosi širine od 1,6 do 3 m. Novi senzori sustava nadziru položaj transportnih traka i automatski ih prilagođavaju za održavanje optimalnog težišta.

Ostale novosti uključuju snažniji hidraulički motor koji pokreće transportne trake pa po potrebi mogu raditi brže. Transportne trake sada su na kosilici ugrađene niže čime se materijal ravnomjernije prenosi preko cijele trake.

Sakupljači s dva rotora za pažljiviju obradu usjeva

Iznimno cijenjenoj seriji modela MF RK pridružuje se šest novih sakupljača s dva rotora sa skupljanjem u sredini koji nude radne širine od 6,9 – 7,6  odnosno sve do 8,8 – 10 metara. 

Osim dokazane postojeće izrade ovi novi modeli sada nude široki raspon novih značajki, uključujući jedinstveno upravljanje ISOBUS, namještanje visine ovisnu o brzini te upravljanje odjeljcima i glave rotora koje nije potrebno održavati.

  • Šest sakupljača s dva rotora i radnim širinama od 7,6 do 10 m
  • Upravljanje ISOBUS u strojevima „Pro”
  • Nova funkcija flexHIGH omogućava automatsko prilagođavanje visine
  • Sustav upravljanja odjeljcima automatski podiže rotore
  • Svi modeli osim desetmetarskog sklapaju se na manje od 4 m bez uklanjanja krakova
  • Nove glave koje nije potrebno održavati na manjim modelima s rotorima

Upravljanje ISOBUS u modelima s oznakom „Pro” iznimno olakšava rad sa svim kompatibilnim terminalima i mogućnošću dodjeljivanja funkcija joysticku traktora. Osim što rukovatelju olakšava rad, isto tako omogućava pristup mnogim novim automatiziranim funkcijama koje poboljšavaju učinkovitost i kvalitetu rada.

flexHIGH je novi sustav namještanja visine skupljanja ovisno o brzini koji automatski podiže i spušta stroj i održava optimalnu radnu visinu. Time se omogućavaju veće radne brzine i manje onečišćenje krmiva.

Zahvaljujući novoj opciji MyMemory, brže se i jednostavnije prelazi na druga polja pohranjivanjem visine, radne širine i širine otkosa prije prebacivanja u položaj za prijevoz. 

Sustav upravljanja odjeljcima dodatno poboljšava komfor i upravljanje. Automatski podiže i spušta rotore u skladu s informacijama GPS lociranja čime se povećava točnost i olakšava rad rukovatelju.

Zahvaljujući novom patentiranom mjenjaču, svi modeli, osim najvećeg MF RK 1102 TRC Pro, mogu se sklopiti na visinu manju od 4 m bez potrebe za uklanjanjem krakova čime se omogućava učinkovit prijevoz na cesti. Najveći model može se sklopiti na visinu do 4 m uklanjanjem četvero krakova.

Rotori se na svim modelima mogu pojedinačno podizati s pomoću standardnog preklopnika ili automatskog sustava praćenja opterećenja u modelima Pro. Zahvaljujući tome, rukovatelji mogu lakše manevrirati preko prepreka i kada rade na manjim poljima.

steerGUARD, još jedan patentirani uređaj, osigurava da sakupljač u svakom trenutku točno prati trag traktora. Uređaj se koristi vratilima i rukavcima osovina, sa samo dvije ovjesne točke, pri prijenosu pokreta upravljača na kotače čime omogućava neometano kretanje čak i pri velikim brzinama.

Glave koje nije potrebno održavati ni podmazivati pokreću sve rotore na šest novih Massey Fergusonovih modela sakupljača sa skupljanjem u sredini.

foto: Austro Diesel GmbH