Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako maksimalno iskoristiti potencijal poljoprivredne površine?

Iza nas je jedna od najtežih godina u poljoprivrednoj proizvodnji - porast cijene repromaterijala uz drastičan pad cijena poljoprivrednih proizvoda. Uz to, treba dodati i neizvjesnost koju donose klimatske promjene. Za mnoge poljoprivredne proizvođače je ovo nerješiva zagonetka koji postavlja mnogobrojna pitanja. Gdje uložiti? Kako s postojećim cijenama repromaterijala ostvariti i financijsku dobit?

Tvrtki Biofor System je cilj poljoprivrednim proizvođačima omogućiti da, uz prihvatljiva ulaganja, maksimalno iskoriste potencijal koji imaju na svojim poljoprivrednim površinama.

Kako da sve što je unešeno bude i iskorišteno

Naša tla su spremnici hranljivih tvari koja potječu od dodavanja mineralnih gnojiva i od organskih tvari koje se u njemu nalaze, ali su ta hraniva često slabo dostupna ili nedostupna biljkama. O čemu to ovisi? Isključivo od brojnosti i aktivnosti mikroorganizama u tlu. Nekada je osnovni izvor tih dragocjenih živih organizama u tlu bio stajnjak, a činjenica je da stajnjaka sve manje ima, a u nekim područjima i nema. Znamo da i danas oni koji primjenjuju stajnjak imaju dobre i stabilne prinose, poljoprivredne površine su im lakša za obradu, primjenjuju manje mineralnih gnojiva. Biofor System skoro već 20 godina radi na tome da se sve uloženo maksimalno iskoristi. Dodavanjem pažljivo biranih mikroorganizama koji će najefikasnije sva hraniva prevoditi u oblike koje biljka lako usvaja. Kao rezultat primjene mikrobioloških preparata Biofor, dobijaju se zdravije, bolje ishranjene biljke, tla koja su lakša za obradu i imaju veći sadržaj humusa

Biološki tretman tla je koncept kontinuirane primjene mikrobioloških preparata sa ciljem boljeg iskorištenja hraniva iz mineralnih gnojiva i organske tvari koja se već nalazi u tlu. 

biofor active u pšenici

Dobar start za visok prinos

U proljetnom periodu prije svega obilazimo pšenicu koja je uveliko izložena izazovima sezone - kasnija sjetva, neravnomjerno nicanje, veliki napad glodara. Pšenica kojoj se osiguraju dobri uvjeti u proljeće ima višestruko veći potencijal za visok prinos kasnije. Preparat koji ovoj žitarici omogućava dobar start jer stimulira razvoj korijenovog sustava i osigurava kontinuiranu isporuku hraniva biljkama je Biofor Active. Koristi se u herbicidnom ili prvom fungicidnom tretmanu u količini od 2L/ha. Odabrani mikroorganizmi iz Biofor Active-a ga čine biološkim NPK: Azutoobacter fiksira dušik iz zemljišnih pora, dok bakterije aktivatori fosfora i kalija pretvaraju ove elemente iz teško u biljkama lako pristupačne oblike. Na ovaj način se pšenici koja nije dobila dovoljne količine osnovnih gnojiva ovaj nedostatak nadoknađuje na prirodan i učinkovit način. 
biofor active pšenica

Primjena Biofor Active-a se preporučuje kod usjeva koji su u najlošijem stanju, dok se primjena Nitrogeniusa preporučuje kod pšenica koje su u nešto boljoj kondiciji. 

Zašto Nitrogenius? 

Ključni faktor prinosa pšenice je dostupnost dušika, naročito u početnim fazama razvoja. Nitrogenius je mikrobiološki preparat koji sadrži dva soja Azutobacter-a koji dušik iz zraka (¾ zraka je dušik) pretvara u oblike koje biljka lako usvaja. Primjenom Nitrogeniusa tla se obogaćuju sa 40-80 kg čistog dušika po hektaru. Na ovaj način tlo kontinuirano obogaćujemo dušikom i sprječavamo gubitke iz već primijenjenih dušičnih mineralnih gnojiva. Nitrogenius ima i izraženo biofungicidno djelovanje tako da primjenom ovog preparata preventivno djelujemo na pojavu bolesti pšenice i doprinosimo boljem zdravstvenom stanju usjeva. Njegovom primjenom se ne isključuje primjena fungicida. Biofor Active kao i Nitrogenius preporučujemo za primjenu i u ostalim ratarskim kulturama čija sjetva tek slijedi.

Ishranjena uljana repica bolje podnosi stres

Tretmanom uljane repice Biofor Activom u ranim proljetnim rokovima, omogućava se izlazak uljane repice iz faze mirovanja, njeno buđenje i neometan nastavak razvoja ove kulture. Primjena Biofor Activa stimulira razvoj korijenovog sustava. Na taj način se povećava usvajanje vode i hranljivih tvari od strane biljaka i povećava otpornost biljke na stres prilikom suše. Primjena Biofor Active-a se preporučuje na poljoprivrednoj površini gdje je između redova vidljivo tlo, dok se kod uljane repice koja je razvijenija (ima više biljne mase) preporučuje BioEho

biofor active bio eho uljana repica

Kontakt

Zastupnik za Hrvatsku - Fito Promet d.o.o.:
Prodajni savjetnik - Božo Kvesić, dipl. ing. agr., +385 98 295 715.

foto: Depositphotos/fotokostic