Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Ratari, imali ste tešku sezonu - postoji rešenje

Iza nas je jedna od najtežih godina u poljoprivrednoj proizvodnji - porast cene repromaterijala uz drastičan pad cena poljoprivrednih proizvoda. Uz to, treba dodati i neizvesnost koju donose klimatske promene. Za mnoge poljoprivredne proizvođače je ovo nerešiv rebus koji postavlja mnogobrojna pitanja. Gde uložiti? Kako s postojećim cenama repromaterijala ostvariti i finansijsku dobit?

Kompanija Biofor System je usmerena ka tome da se poljoprivrednim proizvođačima omogući da, uz prihvatljiva ulaganja, maksimalno iskoriste potencijal koji imaju na svojim njivama.

Kako da sve uneto bude i iskorišćeno

Naša zemljišta su rezervoari hranljivih materija koja potiču od dodavanja mineralnih đubriva i od organske materije koja se u njemu nalazi, ali su ta hraniva često slabo dostupna ili nedostupna biljkama. Od čega to zavisi? Isključivo od brojnosti i aktivnosti mikroorganizama u zemljištu. Nekada je osnovni izvor tih dragocenih živih organizama u zemljištu bio stajnjak, a činjenica je da stajnjaka sve manje ima, a u nekim područjima i nema. Znamo da i danas oni koji primenjuju stajnjak imaju dobre i stabilne prinose, zemljišta su im lakša za obradu, primenjuju manje mineralnih đubriva. Biofor System tokom prethodnih skoro 20 godina radi na tome da se sve uloženo maksimalno iskoristi, a to je dodavanjem pažljivo selekcionisanih mikroorganizama koji će najefikasnije sva hraniva prevoditi u oblike koje biljka lako usvaja. Kao rezultat primene palete mikrobioloških preparata Biofor, dobijaju se zdravije, bolje ishranjene biljke, zemljišta koja su lakša za obradu i imaju veći sadržaj humusa

Biološki Tretman Zemljišta (BTZ) je koncept kontinuirane primene mikrobiloških preparata sa ciljem boljeg iskorišćenja hraniva iz mineralnih đubriva i organske materije koja se već nalazi u zemljištima. 

biofor active u pšenici

Dobar start za visok prinos

U prolećnom periodu pre svega obilazimo pšenicu koja je uveliko izložena izazovima sezone - kasnija setva, neravnomerno nicanje, veliki napad glodara. Pšenica kojoj se obezbede dobri uslovi u proleće ima višestruko veći potencijal za visok prinos kasnije. Preparat koji ovoj žitarici omogućava dobar start jer stimuliše razvoj korenovog sistema i obezbeđuje kontinuirano dopremanje hraniva biljkama je Biofor Active. Koristi se u herbicidnom ili prvom fungicidnom tretmanu u količini od dva litra po hektaru. Selekcionisani mikroorganizmi iz Biofor Active-a ga čine biološkim NPK: Azotobacter fiksira azot iz zemljišnih pora, dok bakterije aktivatori fosfora i kalijuma prevode ove elemente iz teško u biljkama lako pristupačne oblike. Na ovaj način se pšenici koja nije dobila dovoljne količine osnovnih đubriva ovaj nedostatak nadomešta na prirodan i efikasan način. 
biofor active pšenica

Primena Biofor Active-a se preporučuje kod useva koji su u najlošijem stanju, dok se primena Nitrogeniusa preporučuje kod pšenica koje su u nešto boljoj kondiciji. 

Zašto Nitrogenius? 

Ključni faktor prinosa pšenice je dostupnost azota, naročito u početnim fazama razvoja. Nitrogenius je mikrobiološki preparat koji sadrži dva soja Azotobacter-a koji azot iz vazduha (¾ vazduha je azot) prevodi u oblike koje biljka lako usvaja. Primenom Nitrogeniusa zemljišta se obogaćuju sa 40-80 kg čistog azota po hektaru. Na ovaj način zemljišta kontinuirano obogaćujemo azotom i sprečavamo gubitke iz već primenjenih azotnih mineralnih đubriva. Nitrogenius ima i izraženo biofungicidno delovanje tako da primenom ovog preparata preventivno delujemo na pojavu bolesti pšenice i doprinosimo boljem zdrastvenom stanju useva. Njegovom primenom se ne isključuje primena fungicida. Biofor Active kao i Nitrogenius preporučujemo za primenu i u ostalim ratarskim kulturama čija setva tek predstoji.

Ishranjena uljana repica bolje podnosi stres

Tretmanom uljane repice Biofor Activom u ranim prolećnim rokovima, omogućava se izlazak uljane repice iz faze mirovanja, njeno buđenje i nesmetan nastavak razvoja. Primena Biofor Activa stimuliše razvoj korenovog sistema. Na taj način se povećava usvajanje vode i hranljivih materija od strane biljaka i povećava otpornost biljke na stresne uslove suše. Primena Biofor Active-a se preporučuje na parcelama gde je između redova vidljivo zemljište, dok se kod uljane repice koja je razvijenija (ima više biljne mase) preporučuje BioEho

biofor active bio eho uljana repica

Saznajte više o tome kako kontinuirana primena mikrobioloških đubriva Biofor unapređuje kvalitet zemljišta na njivama i povećava prinose klikom na link 👉 ovde ili pozovite 📱 065 202 39 01.

#BioforActive #Bioeho #Nitrogenius #BTZ

Naslovna fotografija: Depositphotos/fotokostic