Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Evo rješenja za suzbijanje korova u kukuruzu

Rezistencija pojedinih korova postaje sve veći problem u proizvodnji kukuruza. Izbor herbicida i njihova primjena, a pritom učinkovitost na nejednaki razvojni stadij korova, a da ne utječemo na rast i razvoj, ali i prinos kukurza zahtijeva sve veću pozornost.

Osim navedenih problema otegotnu okolnost čine nam i nepredvidivi klimatski uvjeti koji značajno utječu na prilagodbu konkurentskih biljaka na pojedine aktivne tvari, a samim time i na stvaranje otpornosti na pojedine herbicide. Kompanija Corteva Agriscience jako puno ulaže u pronalaženje novih načina sprečavanja dominacije konkurentskih biljaka u proizvodnji kukuruza, ali i drugih poljoprivrednih kultura.

Hector® Flex - novo rješenje za suzbijanje korova u kukuruzu

Kombinacija graminicidnih aktivnih tvari osigurava učinkovitu borbu protiv rezistencije što je u današnjoj  proizvodnji kukuruza veoma značajno, pogotovo, kod proizvodnje kukuruza u monokulturi. Ovaj kombinirani herbicid u WG formulaciji osigurava najbolji sinergizam aktivnih tvari, odličnu topljivost, vrhunsku učinkovitost na korove i pouzdanost u plodoredu.

Hector® Flex je novo rješenje u suzbijanu jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu sa dodatkom safenera.

Primjena

Primjenom od drugog do devetog lista kukuruza, u dozi od 480 g/ha,  ovaj kombinirani herbicid uz tri poznate i provjerene aktivne tvari osigurava najdužu primjenu u kukuruzu od svih dosadašnjih herbicida.

Hector® Flex svojim mehanizmom djelovanja i sigurnošću koju pruža osigurava neprobojnu zaštitu u proizvodnji kukuruza za sjeme i silažu.

foto/video: Corteva Agriscience