Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako se riješiti najtvrdokornijih korova u suncokretu?

Nove proizvodne regulative, ali i ekonomski razlozi rezultirali su sve većim interesom za sjetvu suncokreta. Suncokret je kultura koja je financijski vrlo dohodovna, a u plodoredu odlično prihvatljiva, kako za predkulturu tako i za popravljanje boniteta tla.

Proizvodnja suncokreta ima dva bitna elementa o kojim se mora voditi računa da bi proizvodnja bila profitabilna: plodored i borba protiv korova.

Novo rješenje u borbi protiv korova

Tvrtka Corteva Agriscience je proizvela novo rješenje u borbi protiv najtvrdokornijih korova tj. onih koji značajno utječu na smanjenje prinosa te povećanje primjese i vlage. Herbicid Viballa™ ima izvanredno djelovanje na: Ambrosia artemisifolia,  Xanthium strumarium, Chenopodium album, Abutilon theophrasti i Amaranthus retroflexus.

Primjena

Herbicid Viballa™ primjenjujemo u svim hibridima suncokreta od četvrtog lista pa do početka izduživanja stabljike.

Niska doza (1 l/ha) i dug period primjene samo su dio prednosti ovoga herbicida koji ima veoma brzo vizualno herbicidno djelovanje. Već nakon tri dana od aplikacije vidjet ćemo prve simptome na navedenim korovima (mlohavi listovi, grčenje i kalanje stabljike prvi su simptomi djelovanja herbicida iz skupine sintetičkih auksina).

Herbicid Viballa™ prihvatljiv je i s ekološkog stajališta jer ima jako malu količinu aktivne tvari u primjeni, brzu razgradnju i nema negativnog utjecaja na sljedeće proizvodne kulture.

Primjenom herbicida Viballa™ otvara se novo rješenje u proizvodnji suncokreta što osigurava svjetliju budućnost vaše farme.

foto/video: Corteva Agriscience