Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zbog visokih temperatura biljke su pod stresom. Kako im pomoći?

Svjedoci smo sve dužih sušnih i vrućih razdoblja. Uslijed toga biljke trpe i urodi su sve manji. Potrebne su samo blage promjene kako bi usjevi bili dobri unatoč višim proljetnim i ljetnim temperaturama kao i šokom izazvanim povremenim padom temperatura.

Samo jednim tretmanom Bio-algeen S-92 biljka povećava količinu korjenčića za cca. 30%

Utrošak vode i do 50% manji

Trebaju li biljke s povećanim korijenom i više vode? Logično bi bilo da trebaju.

Pokazalo se iznenađujuće, korištenjem Bio-algeen S-92 u južnim zemljama, u kulturama riže, pamuka, krumpira, vinove loze, duhana…, da su tretirane biljke unatoč suši i vrućini potrošile 50% manje vode u odnosu na netretirane. To je zbog toga što su biljke s normalnim horizontalnim korijenom kod već lagano povišenih utjecaja sunca u stresu i gladne, pokušavaju na sve načine upiti što više vode, kako bi sa povećanim protokom vode akumulirale hranjive sastojke i utažile glad, u protivnom njihov rast prestaje.

Biljke s povećanim volumenom finih korjenčića dobivaju veću količinu hranjiva i automatski snižavaju potrošnju vode do tih količina koliko im je neophodno za hlađenje listova.

Savjet za pomoć biljkama 

Tretirajte svoje biljke s Bio-algeen S-92 prema uputama, kako bi povećali volumen korijena i smanjili stres uvjetovan visokim temperaturama i sušom.

Više o primjeni Bio-algeen S-92 pronađite OVDJE.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 3631 687 ili ecoland@ecoland.hr.

foto: Martina Popić/Ecoland