Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Za 2 grupe studenata održana je obuka 27 i 28. februara, pa zatim 13. i 14. marta 2023. u učionici na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, koju je opremila kompanija KITE DOO Novi Sad.

Predavači su bili prof. dr Aleksandar Sedlar, MSc Stanko Oparnica i prof. dr Vladimir Ćirić.

Tokom predavanja su obuhvaćene sledeće oblasti:
* Uspostavljanje tehnologija precizne poljoprivrede
* Tehnologije navođenja (AutoTrac, GPS, Prijemnik SF6000 i monitori 4640 i 4240)
* Digitalizacija parcela, izvlačenje AB linija i formiranje varijabilnih mapa u Operation Center
* Tehnička podrška uspostavljanju tehnologija precizne poljoprivrede (ISO BUS, Section control i VR mape)
* Daljinska detekcija i precizne tehnologije aplikacije pesticida
* Uzorkovanje i analize zemljišta
* Platforme za uspostavljanje tehnologija PP (JD Link i Operation Center)

JDLink je sistem za telematiku i bežični prenos agronomskih podataka kompanije John Deere, koji povezuje mašine na terenu sa kancelarijskim i mobilnim uređajima. JDLink se sastoji od hardverskog dela (modem i antena) i od softverskog dela.

Svakih 30 sekundi paket podataka se šalje Operativnom Centru (Operations Center). Ova sinhronizacija omogućava uživo praćenje rada kako na web tako i u mobilnoj aplikaciji. Prikupljeni podaci o stanju mašine, kretanju i potrošnji goriva, brojevima obrtaja motora itd. se mogu prikazivati u formi izveštaja i analiza.

Operations Centar je poljoprivredni portal za prikupljanje i prikazivanje agronomskih podataka i informacija o mašini. Važne informacije su pregledno prikazane, što pomaže da prave odluke donesete brzo i lako.

Operativni centar na veb-portalu MyJohnDeere. Com, Vas sa jednog mesta povezuje sa Vašim mašinama i parcelama. Operativni Centar Vam omogućuje da bez prekida razmenjujete podatke sa Vašim John Deere prodavcem, licima kojima radite usluge i drugim pouzdanim poslovnim partnerima.

Operations Center može da se koristi preko računara i mobilnih uređaja. Dostupan je i na srpskom jeziku, i potpuno je besplatan.

Teorijska predavanja su naravno podržana praktičnim radom u Operations Centru, na softverskom simulatoru monitora i na navigacionom sistemu na traktoru John Deere 6155M.

https://www.kitedoo.rs/
#kitedoo #johndeere #JDlink #GPS #AutoTrac