Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Proboj SIP mehanizacije u Srbiji - Kite ekskluzivni zastupnik

Rasturač stajnjaka SIP ORION 140 predstavljen je na 91. Sajmu poljoprivrede na štandu kompanije KITE doo koja je počela proboj na domaće tržište kao ekskluzivni zastupnik SIP mehanizacije. Osim dosadašnjih, dobro poznatih brendova John Deere, Kuhn i JCB, portfolio su obogatili i najkvalitenijim rasturačima i mašinama za zelenu linju slovenačkog giganta.

Kapaciteta 14 tona, namenjen za traktore između 70 i 100 konjskih snaga, rasturač ORION 140 spreman je da odgovori na različite zahteve. Nedavno, prodat je i prvi u Srbiji.

"Kupac je velika kompanija iz okoline Beograda koja proizvodi pileće meso, a cena mu je bila 35.000 evra plus pdv. Moram da kažem da su drugi modeli, zapadnih proizvođača, dosta skuplji, a ovaj kvalitetom potpuno odgovara svim zahtevima naših proizvođača", kaže menadžer prodaje za region Srema Aleksandar Gluvić.

KITE doo postao je ekskluzivni zastupnik SIP mehanizacije u martu prošle godine.

“Reč je o kvalitetnim mašinama, rasturačima, kao i kompletnom programu za zelenu liniju: grablje, kosačice, sakupljači. Imamo potpisan i ugovor kada je reč o servisu i nabavci rezervnih delova. Saradnja sa Slovencima je na visoko profesionalnom nivou, što se dogovori, to se i ispoštuje.“

Direktorka prodaje za region Balkana u kompaniji SIP Ivanka Belej kaže da svi priželjkuju da se saradnja nastavi dobrim tokom.

"To svi želimo, ali isto tako znamo da je poljoprivreda ugrožena u čitavoj Evropi. KITE, kao ekskluzivni zastupnik, prodaje naš čitav asortiman u Srbiji. Ranije smo sarađivali sa Jugometalom", kaže naša sagovornica.

Među SIP mašinama su i kosačice radnog zahvata od 2,20 do čak 15 metara, koja je ujedno i najveća vučena na svetu. Garancija na mašine je 3 godine.

Ove godine obeležavaju 70 godina rada, a mehanizaciju izvoze u 35 država sveta.

"U Evropi nam je najveća zastupljenost u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj. Izvozimo čak u Japan, Novi Zeland, Australiju, Ameriku, Kanadu, a pre dve godine počeli smo i u Čile."

Kompletna proizvodnja je u fabrici SIP Šempeter, na 50 kilometara od Ljubljane.

Foto: Sofija Knežević i Dinka Bogunović