Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Saveti eksperata sektora Agronomija kompanije KITE doo 👇🏻.

Širenje simptoma pegavosti u usevu šećerne repe - preporuka za tretman.

Od poslednje preporuke kompanije KITE DOO date 17.06.2024. u usevu šećerne repe registruju se u više navrata povoljni vremenski uslovi za dalju sporulaciju i širenje prouzrokovača pegavosti lista šećerne repe Cercospora beticola (podaci preuzeti sa Kiteh meteoroloških stanica- period 17.06.2024.-05.07.2024.).

Vizuelnim pregledom listova šećerne repe uočeni su simptomi pegavosti na 40% biljaka. Tom prilikom uočeno je prisustvo i više pojedinačnih pega po listu.

Preporuka kompanije KITE DOO za dalju zaštitu šećerne repe od Cercospora beticola je primena sistemicnog fungicida uz dodatak preparata GRIFON® SC ( https://www.kitedoo.rs/agronomija/grifon/ ).
GRIFON® SC je nesistemični fungicid sa protektivnim delovanjem na bazi dve aktivne materije (bakar oksihlorid 50% + bakar hidroksid 50%). Preporučena količina primene je 2-4 l/ha.

U cilju bolje pokrivenosti lista preporučuje se i primena okvašivača SURFARE ( https://www.kitedoo.rs/agronomija/surfare/ ).
Surfare kao ađuvant i penetrator, antiprenušavac i regulator pH i tvrdoće vode igra ključnu ulogu u tretmanu. Pored većeg usvajanja rastvora od strane biljke, sigurnije primene, smanjenja zavisnosti od spoljnih faktora, primenom ovog ađuvanta u mogućnosti smo da podesimo pH rastvora koji je nepovoljan za dalji razvoj i reprodukciju.

Za dodatne informacije pozovite stručnu službu sektora “Agronomija“ kompanije KITE DOO:
📱063/86 57 721
📱063/ 291 168