Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako učinkovito suzbiti korove u ozimim žitaricama?

U ozimim žitaricama rast i razvoj nekih od najopasnijih korova započinje već ujesen, pa se nekada raširena primjena herbicida u vrijeme intenzivnog travanjskog porasta zadnjih desetljeća počela provoditi ubrzo nakon jesenskog nicanja žitarica.

Osim izravnih šteta na smanjenju uroda, korovi u ozimim žitaricama uzrokuju i posredne ili indirektne štete koje se očituju u obliku otežane žetve, smanjene vrijednosti proizvoda, uzrokuju polijeganje usjeva i jači razvoj bolesti, a zakorovljeni usjevi kasnije dozrijevaju sa zrnom slabije kvalitete.

Dvije djelatne tvari za široko djelovanje

Tornado Forte je selektivno herbicidno sredstvo namijenjeno suzbijanju jednogodišnjih uskolisnih i jednogodišnjih širokolisnih korova u ozimoj pšenici, ozimom ječmu i pšenoraži.

Primjenjuje se u stadiju razvoja od 3 lista do kraja busanja žitarica (BBCH 13-29) u količini 1,25 L/ha. Sredstvo se može koristiti i u proljeće, do kraja faze busanja (BBCH 29). U interesu dobrog herbicidnog učinka važno je da vrste korova osjetljive na sredstvo ne budu razvijenije od gore navedenih stadija razvoja.

Djelatne tvari su Klortoluron 500 g/L i Diflufenican 100 g/L. Karenca je osigurana vremenom primjene.

Sredstvo možete naći u pakiranjima od 1 i 5 litara.

Savjeti za primjenu Tornado Forte herbicida

U svrhu postizanja optimalne učinkovitosti, preporuča se tretirati sredstvom u stadiju razvoja 2 lista jednogodišnjih širokolisnih korova i u stadiju razvoja 1-3 lista obične slakoperke (Apera spicaventi).

Broj primjena u jednoj vegetacijskoj sezoni je jedan. Utrošak vode iznosi 200 - 400 l/ha, a način primjene je prskanje traktorskim prskalicama.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 99 53 11 582 ili info@novag.hr.

Foto: Depositphoto/soleg/g215