Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Partner 91. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Evropska unija

Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će na Novosadskom sajmu biti održan od 18. do 23. maja, dobio je snažnog Partnera - Evropsku uniju.

Protokol o poslovnoj saradnji Novosadskog sajma i Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji potpisan je danas (26.1.), a potpise su na dokument stavili šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre i generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić.

Predstavljanje IPARD programa

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je da se poljoprivredne prakse razvijaju prilično brzo, kako u Evropi, tako i u svetu, ka održivijem korišćenju resursa i zelenijim tehnologijama, što su i neki od glavnih ciljeva Evropske unije.

"Evropska unija će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti mnogobrojne mogućnosti koje nudi poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji, uključujući i mogućnosti kroz instrument za predpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja (Pre-accession assistance in Rural Development) IPARD program", dodao je ambasador Žiofre.

"Evropska unija je najveći investitor, najznačajniji trgovinski partner i najveći donator Srbije. Ovo je jedinstvena prilika da se izlagači i posetioci na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u direktnom kontaktu sa predstavnicima EU edukuju i informišu o svim kriterijumima i benefitima saradnje sa EU“, istakao je generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić.

Poljoprivredni sajam, u godini u kojoj Novosadski sajam ulazi u drugi vek postojanja će, kao i do sada, u Novom Sadu okupiti najznačajnije kompanije i male proizvođače iz Srbije i sveta, na svim poznatim segmentima priredbe. Učešće su već potvrdili brojni izlagači iz Srbije i inostranstva, dok je veliki broj zemalja najavio kolektivne izložbe. Najznačajniji agrobiznis događaj u ovom delu Evrope ima jaku podršku institucija – od gradskih, preko pokrajinskih do republičkih, sponzora i darodavaca u Poklon-igri. Generalni sponzor je kompanija Globos osiguranje.