Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Zanima vas navodnjavanje? U Gudovcu potražite Pipelife stručnjake

Proizvodni program, komponente sustava za navodnjavanje, ali i cjelovita rješenja bit će predstavljeni na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu od 24. do 26. ožujka ove godine. Na sajmu ćete imati priliku vidjeti dijelove, komponente za spajanje, funkcionalnost i primjenjivost sustava za navodnjavanje te savjetovati se sa stručnjacima.

Bitna je ravnomjerna raspodjela vode tijekom vegetacije 

U današnje vrijeme ekstremnih vremenskih uvjeta, dugotrajnih i učestalih sušnih razdoblja te rijetkih, ali intenzivnijih oborina, glavni izazov predstavlja ravnomjerna raspodjela vode tijekom vegetacijskog perioda. Da bi se lakše izborili s izazovima današnjice, Pipelife poljoprivrednim proizvođačima nudi projektiranje sustava, ugradnju i njegovo puštanje u rad. Stručni tim osigurava savjetovanje, izvedbu i podršku u svima aspektima poljoprivredne proizvodnje.

Sustavi navodnjavanja rasprskivačima i lokalizirano navodnjavanje kap po kap

U ponudi Pipelife ima sustav za navodnjavanje s rasprskivačima koji dodaje vode biljkama tako da se ona raspodjeljuje po površini terena u obliku kapljica, oponašajući kišu. Međutim, ova metoda nije primjenjiva kod biljaka koje cvjetaju neposredno nakon razvoja zelene mase, tako da je prikladan način za navodnjavanje ratarskih i povrtlarskih kultura

Za usjeve i biljke koji najbolje uspijevaju kada se zalijevaju odozgo treba izabrati mobilne, polumobilne ili fiksne polietilenske sustave za navodnjavanje. Njihovi sustavi za brzu ugradnju ostaju nepropusni čak i pod uvjetima niskog tlaka, dok snažni rasprskivači visokih performansi osiguravaju jednoliku i preciznu raspodjelu vode koja se ne razlikuje od prirodne kiše.

Drugi način je lokalizirano navodnjavanje. Riječ je preciznom i štedljivom dovođenju vode do svake biljke pomoću vrlo moderne i sofisticirane opreme. Vlaži se samo površina gdje se razvija glavna masa korijena biljke čime se istovremeno štedi voda te ograničuje rast korova. Njegovim odabirom maksimalno povećajte prinose voća, povrća, nasade bobičastog voća i uspješniju plasteničku proizvodnju uz minimaliziranje resursa. 

Od planiranja do ugradnje 

Ako niste sigurni koji sustav odabrati, Pipelife je tu za pomoć u svim fazama projekta - od planiranja, preko dizajna pa sve do ugradnje i to sve na osnovu podataka o vrsti tla, topografiji, klimi, temperaturi i količini vode potrebne za određenu biljku.

Želite saznati više informacija?

Posjetite nas na sajmu u Gudovcu, u  Paviljonu 2 i saznajte sve što vas zanima o ovoj temi ili nas kontaktirajte na davor.gajsek@pipelife.com+385 99 543 6468.

foto: Depositphotos/deyangeorgiev2