Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Interesuje vas navodnjavanje? Na Poljoprivrednom sajmu potražite Pipelife stručnjake

Proizvodni program, komponente sistema za navodnjavanje, ali i kompletna rešenja biće predstavljeni na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 20. do 26. maja ove godine. Na sajmu ćete imati priliku da vidite delove, komponente za spajanje, funkcionalnost i primenu sistema za navodnjavanje, kao i mogućnost da se posavetujete sa stručnjacima.

Bitna je ravnomerna raspodela vode tokom vegetacije 

U današnje vreme ekstremnih vremenskih uslova, dugotrajnih i učestalih sušnih razdoblja kao i retkih, ali intenzivnijih padavina, glavni izazov predstavlja ravnomerna raspodela vode tokom vegetacijskog perioda. Da bi se lakše izborili sa izazovima današnjice, Pipelife poljoprivrednim proizvođačima nudi projektovanje sistema, ugradnju i puštanje u rad. Stručni tim pruža usluge savetovanja, ugradnje i podrške u svima aspektima poljoprivredne proizvodnje.

Sistemi navodnjavanja rasprskivačima i lokalizovano navodnjavanje kap po kap

U ponudi Pipelife ima sistem za navodnjavanje sa rasprskivačima koji dodaje vode biljkama tako da se ona raspodeljuje po površini terena u obliku kapljica, oponašajući kišu. Međutim, ova metoda nije primenjljiva kod biljaka koje cvetaju neposredno nakon razvoja zelene mase, tako da je prikladan način za navodnjavanje ratarskih i povrtarskih kultura

Za useve i biljke koji najbolje uspevaju kada se zalivaju odozgo trebalo bi izabrati mobilne, polumobilne ili fiksne polietilenske sisteme za navodnjavanje. Njihovi sistemi za brzu ugradnju ostaju nepropusni čak i pod uslovima niskog pritiska, dok snažni rasprskivači visokih performansi obezbeđuju jednoliku i preciznu raspodelu vode koja se ne razlikuje od prirodne kiše.

Drugi način je lokalizovano navodnjavanje. Reč je preciznom i štedljivom dovođenju vode do svake biljke pomoću veoma moderne i sofisticirane opreme. Kvasi se samo površina gde se razvija glavna masa korena biljke čime se istovremeno štedi voda i ograničava rast korova. Ovim izborom maksimalno povećajte prinose voća, povrća, zasada bobičastog voća i uspešniju plasteničku proizvodnju uz minimalizovanje resursa. 

Od planiranja do ugradnje 

Ako niste sigurni koji sistem da odaberete, Pipelife je tu za pomoć u svim fazama projekta - od planiranja, preko dizajna pa sve do ugradnje i to sve na osnovu podataka o vrsti zemljišta, topografiji, klimi, temperaturi i količini vode potrebne za određenu biljku.

Želite da dobijete više informacija?

Posetite nas na sajmu u Novom Sadu, u Hali 1 i saznajte sve što vas zanima o ovoj temi ili nas kontaktirajte na ivica.aleksandrov@pipelife.com ili na telefon 0600390123.

Ukoliko ne stignete da nas posetite na sajmu, ispunite upitnik, pa će vas kontakirati naše kolege:

 

foto: Depositphotos/deyangeorgiev2