Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Rivulis najavio završetak akvizicije Jain Irrigation's International Irrigation Business

Rivulis je prije nekoliko dana objavio da je dobio puno regulatorno odobrenje za akviziciju više inozemnih podružnica koje čine International Irrigation Business ("IIB") Jain Irrigation. Uz ovu akviziciju, Rivulis će predvoditi masovno usvajanje modernih rješenja za navodnjavanje i digitalnu poljoprivredu od strane farmera i poslovnih partnera s ciljem kreiranja globalnog lidera u navodnjavanju i prilagodbi klimatskim promjenama. Proces je finaliziran nakon što su pribavljena i ispunjena sva državna ovlaštenja i prethodni uvjeti koji se zahtijevaju Ugovorom o kupoprodaji dionica. Rivulis će financirati ovo preuzimanje dodatnim ulaganjem Temaseka kao i novoizdanim dionicama Jain India. 

Richard Klapholz, izvršni direktor Rivulisa, komentirao je: "Kao što je spomenuto tijekom objave ugovora prošlog lipnja, oduševljeni smo što su obje kompanije udružile snage kako bi izgradile dugotrajnu, namjenski vođenu tvrtku, koja predvodi transformaciju poljoprivrede kroz fokus na pristupačnost, inovativnost i održivost. Od tada su zaposlenici svih tvrtki naporno radili na zajedničkom planiranju za ovaj dan, kada ćemo svi postati jedna tvrtka. Zajedno ćemo imati koristi od značajnih operativnih ekonomija razmjera i dalekosežne prisutnosti na terenu, što nam omogućuje da budemo blizu poljoprivrednicima i poslovnim partnerima. Od sveg srca pozdravljam Jain USA, AVI, IDC i globalne NaanDanJain timove i siguran sam da ćemo, kao jedna tvrtka, postati ogromna sila kada se uspostavimo kao globalni lider u segmentu navodnjavanja i prilagodbi klimatskim promjenama. Vodoučinkovite, ekološki održive tehnologije, kao što je mikro navodnjavanje, potrebne su za holistički pristup globalnom izazove sigurnosti hrane i vode. Zajedno s naša dva dioničara, Temasek i Jain Irrigation, Rivulisovo sljedeće poglavlje bit će uzbudljivo jer realiziramo svoju misiju GROW BEYOND da pomognemo uzgajivačima da postignu održiva sredstva za život i da postanemo globalni šampion održivosti."


 
O Rivulisu
Rivulis je globalni predvodnik mikronavodnjavanja usmjeren na promicanje održivog lanca opskrbe poljoprivredno-prehrambenim proizvodima. Nudi najinovativnija rješenja za navodnjavanje za okruženja sezonskih, stalnih i zaštićenih usjeva, kroz višestruki portfelj proizvoda i usluga: Rivulis, NaanDanJain, Jain, Eurodrip i Manna. Uz 80 godina inovacija kojima se vjeruje na terenu, Rivulis ima 24 proizvodna pogona velikih razmjera u 15 zemalja i 3000 zaposlenika smještenih u 35 zemalja, tri centra za istraživanje i razvoj (Izrael, Kalifornija i Grčka) i više centara za projektiranje projekata navodnjavanja diljem svijeta.
Kompanija je predana povećanju dostupnosti svim farmerima putem jednostavne, pristupačne i pametne tehnologije koja pokriva cijeli ciklus od sjetve do žetve. 

Foto: Rivulis