Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Protamino Piggi Start®: Da faza obijanja prođe bez problema

U tehnologiji proizvodnje svinja, faza odbijanja prasadi je vrlo osetljivo vreme za stočara jer nova hrana i promena mesta često uzrokuju različite probleme. Iz navedenih razloga se posebna pažnja mora posvetiti ishrani i uslovima držanja.

Hrana koju prase jede pored majčinog mleka ima ključnu ulogu za stvaranje dobrog imuniteta u kasnijim fazama života. Za stočare je važna činjenica da samo zdravi mladunci u fazi odgajališta (sedam do 28 kg) mogu imati dobru konverziju hrane i visoke dnevne priraste, a početna faza (sedam do 15 kg) rasta i razvoja bez majke je najvažnija.

Upravo u tom smislu osmišljena je i razvijena nova dopunska krmna smeša u okviru kompanije SANO - Protamino Piggi Start® unutar koncepta Protamino® za prasad od sedam do 15 kg telesne mase sa specifičnom aromom i ukusnom slatkom surutkom koja je prilagođena "creep feed" hrani Bonni-M Forte® ili predstarteru SanAmmat Puddino® sa kojim je moguće bezbolno proći fazu odbijanja.

Posebno obrađeni biljni proteini koje prasad dobro probavlja su slobodni od antinutritivnih materija i čine proizvod Protamino Piggi Start® posebnim jer omogućava siguran prelaz iz faze sisanja u fazu uzgoja iako ima 40 odsto sirovih proteina.

Najbolji rezultati se postižu kada se proizvod uvodi postupno uz blagi prelaz sa predstartera. U tu svrhu preporuka je pomešati i primeniti sledeću strategiju ishrane prasadi nakon odbića:

  • dva dana odnos 75 % Bonni-M Forte® + 25 % smeša sa Protamino Piggi Start®;
  • dva dana odnos 50 % Bonni-M Forte® + 50 % smeša sa Protamino Piggi Start®;
  • dva dana odnos 25 % Bonni-M Forte® + 75 % smeša sa Protamino Piggi Start®,

Nakon toga davati smešu pripremljenu sa proizvodom Protamino Piggi Start® do 15 ili 18 kg telesne mase i preći na smešu koja je pripremljena s proizvodom Protamino Piggi® sve do 30 kg (grover). Upamtite da je postepen prelaz sa hrane na hranu, blagodat za vaše životinje jer im na taj način dajete mogućnost da rastu bez problema.

Ceo tekst o tome kako postupno uvesti Protamino Piggi Start® u ishranu prasića se nalazi ovde 👉:  https://shorturl.at/csBU2 

Foto: Despositphotos/tawintaew i SANO