Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Što novo Syngenta donosi za jesensku sjetvu pšenice?

Syngentine sorte pšenice odlikuju se visokim koeficijentom produktivnog busanja i odličnim prezimljavanjem što predstavlja značajnu uštedu u utrošku sjemena po jedinici površine.

Uz Falado, GabrioBolognu i SY Starlord ove sezone Syngenta ima u ponudi i NOVU sortu SY Passion.

Kombinacija visokih prinosa, vrhunske kvalitete i odlične tolerantnosti na bolesti!

SY Passion je nova srednje kasna, stabilna i vrlo prinosna sorta. Nižeg je rasta i ne poliježe. Tolerantna je na aktivnu tvar klortoluron. Posjeduje odličan „paket“ tolerantnosti na bolesti, osobito hrđe. Također, ističemo dobar omjer proteina u prinosu kao i prilagodljivost na niske temperature i mraz. Rekordni prinos od 11,2 tone 2022. godine ostvaren je na OPG Zvonko Jež u Kalniku.

Gabrio, srednje rana sorta brkulja visoke kvalitete (meljave) i prinosa. Kvaliteta proteina bolja je od visine proteina. Gabrio je vrlo tolerantan na polijeganje, stres i sušu. Prinosi su stabilni i visoki. Odličnog je „paketa“ tolerantnosti na bolesti. Rekordni prinos od 10,8 tona 2022 godine ostvaren je na OPG Zvonko Jež u Kalniku.

SY Starlord je vrlo prilagodljiva i prinosna srednje kasna sorta. Najbolji omjer prinosa i kvalitete. Optimalna ulaganja u proizvodnju (dovoljno dušika) nagrađuje vrhunskim rezultatima prinosa i kvalitete. Također ističemo i prilagodljivost različitim tipovima tla i uvjetima proizvodnje. Rekordni prinos od 10,14 tone 2022 godine ostvaren je na OPG Petar Ivanković u Gradištu

Falado je krušna, srednje rana sorta, brkulja koja će osigurati zdrav i kvalitetan prinos. formula za zdrav prinos i kvalitetu.  Falado daje vrlo dobar sadržaj i kvalitetu proteina. Srednje je ranog dozrijevanja, tolerantna na gljive roda Fusarium. Nakon sjetve ima odličan početni porast i vrlo dobro busanje.

Bologna, dobro poznata kvalitetna i pouzdana sorta, vrlo dobrog potencijala prinosa. Zrno odgovara najvišim zahtjevima kvalitete. Bologna je niskog rasta, tolerantna na polijeganje. Preporuča se za sjetvu na svim tipovima tla (uključujući i laka).

Upoznajte VIBRANCE® DUO, novu generaciju napredne zaštite sjemena žitarica!

VIBRANCE® DUO je fungicid koji u svom sastavu uz fludioksonil ima i inovativnu aktivnu tvar sedaksan, posebno razvijenu za zaštitu sjemena od širokog spektra bolesti.

Vaša pšenica zaslužuje prednost u startu! Kvalitetnim tretmanom sjemena širokog spektra djelovanja osiguravamo usjevu najjači mogući ulazak u vegetacijsku sezonu. Bolji razvoj korijena, brže i bolje nicanje vodi do viših i postojanih prinosa žitarica.

Prednosti sjetve sjemena s VIBRANCE® DUO

  • Dugotrajna aktivnost sedaksana i široki spektar djelovanja na bolesti u kombinaciji s idealnom mobilnosti, osigurava zaštitu korijena tijekom najvažnijih faza razvoja usjeva.
  • „Formula-M technology“ – formulacija koja osigurava visokokvalitetnu pokrovnost i sigurnost za usjev i okoliš.
  • Rooting Power™ - jači korijen, zdravije i otpornije biljke, ujednačeni prinosi u normalnim i stresnim uvjetima proizvodnje.
  • Antirezistentna strategija – kombinacija dvije aktivne tvari različitih mehanizama djelovanja, minimizirana pojavu rezistentnosti.

VIBRANCE® Rooting Power™ - dobri temelji za visok prinos!

Osnova dobrog početka je snažan i zdrav korijen. Sedaxan ima dokazano stimulativno djelovanje na korijenje te štiti sjeme od bolesti i osigurava okolnu zonu korijena slobodnu od bolesti. Razvijen i snažan korijenov sustav omogućuje biljci učinkovitije korištenje vode i hranjivih tvari.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite https://www.syngenta.hr/

foto: Syngenta Agro/Depositphotos:fotokostic