Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Značaj primjene biostimulatora u poljoprivrednoj proizvodnji

Tijekom sezone, na rast i razvoj biljaka utječu razni biotički (štetnici, biljni patogeni i dr.) i abiotički čimbenici (suša, salinitet, temperatura i dr.). Biostimuatori su proizvodi koji različitim mehanizmima potiču učinkovitije iskorištavanje hraniva, otpornost biljaka na stres i povoljno djeluju na kvalitativna svojstva biljaka.

Korisna "infuzija" za biljke

ISABION® je organski biostimulator izravnog učinka na proces stvaranja bjelančevina i ugljikohidrata zahvaljujući slobodnim aminokiselinama i peptidima, organskom ugljiku, dušiku koji su nakon primjene odmah dostupni biljci. Djeluje kao biostimulator, osmoprotektor, aktivator tla, regulator ishrane i okvašivač te na taj način biljci daje dodatnu energiju i snagu za rast i razvoj.

Primjenom pripravka ISABION® biljke dobivaju korisnu "infuziju", što je posebno važno u najosjetljivijim fazama razvoja. Dodatna energija dobivena od aminokiselina doprinosi stabilnom prinosu i kvaliteti uroda.

Primjena

  • ISABION® ima široku primjenu u voćarstvu, ratarstvu, vinogradarstvu, povrtlarstvu i ukrasnom bilju.
  • Primjenjuje se folijarno ili preko sustava za fertirigaciju u tlo, samostalno ili u tank miksu s pesticidima i specijalnim gnojivima.
  • Dozvoljen je za primjenu u integriranom sustavu uzgoja i ekološkoj proizvodnji.

Jedinstveni prirodni biostimulator

MEGAFOL sadrži organsku komponentu, aktivator rasta i anti-stres sredstvo. Ovaj jednistveni prirodni biostimulator pomaže u održavanju rezervi aminokiselina u biljci, izravno utječe na povećanje fotosintetske aktivnosti i očuvanje fizioloških mehanizama koji osiguravaju energiju za rast biljke.

Sadrži lako dostupan izvor dušika i kalija. Potiče rast biljaka i poboljšava učinkovitost drugih tretmana (fungicida, herbicida, insekticida) te pospješuje apsorpciju gnojiva. Aktivno štiti od osmotskog stresa, suše, saliniteta i visokih temperatura, pogoduje zadržavanju vode unutar stanica, štiteći ih od dehidracije.

Primjena

  • MEGAFOL se primjenjuje folijarno u ratarskim kulturama, povrću, voću i ukrasnom bilju tijekom vegetativnog razvojnog ciklusa u intervalima 10-15 dana.
  • Primjena prije, tijekom i nakon stresnog perioda osigurava prevenciju i oporavak metaboličkih funkcija i pridonosi brzom oporavku rasta biljaka.

Snažni utjecaj na rast i razvoj biljaka u stresnim situacijama

QUANTIS® je novi biostimulator s dokazanim upravljanjem rodnim potencijalom tijekom perioda suše, pojačane UV radijacije za vrijeme toplinskog stresa tijekom ljeta. Biljci daje energiju i snagu u uvjetima nepovoljnim za rast i razvoj.

Sadrži organski ugljik, koji u kritičnim fazama biljke opskrbljuje ugljikom, omogućava usvajanje vode i hranjivih tvari te pozitivno utječe na fotosintezu. Također sadrži i kalij koji potiče fotosintezu, izravno je uključen u proizvodnju bjelančevina i translokaciju asimilata, a isto tako poboljšava usvajanje vode i djeluje kao osmo regulator.

Signalizator stresa, kalcij također je važna komponenta proizvoda neophodna za stabilnost stanica i staničnih membrana. U sebi sadrži i aminokiseline, osnovu za izgradnju proteina i biosintezu klorofila, pozitivno utječu na cvatnju i zametanje plodova jer podižu klijavost peludi. Navedene komponente čine QUANTIS® pouzdanim proizvodom sa snažnim utjecajem na rast i razvoj biljaka u stresnim situacijama.

Primjena

  • Primjenjuje se folijarno, samostalno ili u kombinaciji sa sredstvima za zaštitu bilja.
  • Najbolje vrijeme promjene QUANTIS® je prije ili tijekom ključnih fizioloških faza (npr. cvatnje) i nepovoljnih okolišnih uvjeta (npr. suša).  

Biostimulatori ISABION® i QUANTIS® su dozvoljeni za primjenu u ekološkoj proizvodnji.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite https://www.syngenta.hr/

foto: Syngenta Agro/Vedran Stapić