Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Koji hibrid izabrati za pripremu kvalitetne kukuruzne silaže?

Visokog prinos po jedinici površine, visoka koncentracija energije po kilogramu suhe tvari i relativno niske cijene proizvedene suhe tvari razlog su zašto je kukuruzna silaža pogodna za ishranu stoke.

Očekivanja uzgajivača uglavnom su usmjerena na visok i uravnotežen sadržaj energije u siliranoj masi. Uz klip kao najvažniji izvor energije, ključnu ulogu u osiguravanju visoke energetske vrijednosti silaže ima probavljivost ostatka biljke. Kvalitetna vlakna također izravno utječu na masnoću mlijeka te potiču zdravlje probavnog sustava i sprječavaju acidozu.

Približava se sjetva kukuruza

Poljoprivrednici, stočari često se pitaju koji hibrid izabrati za pripremu kvalitetne kukuruzne silaže kao jedne od najvažnijih krmiva u hranidbi stoke.

Syngenta silažni hibridi osiguravaju:

  • visoke i kvalitetne prinose unutar pojedinih razreda zrelosti
  • izvrsnu probavljivost vlakana
  • veću koncentraciju energije u siliranoj masi
  • zdrave, duge zelene biljke za veću sigurnost i fleksibilnost vremena siliranja

Time osiguravaju odličan izvor nutritivno bogate silaže za više mlijeka i bolji prirast tovnog goveda te pridonose boljem zdravlju, dobrobiti i ekonomičnosti uzgoja.

Osim toga, Syngenta silažne hibride karakteriziraju i visoki prinosi u proizvodnji bioplina, što znači da su izvrsni i kao supstrat za bioplin.

Testirani i dokazani - Syngenta silažni hibridi

Tipični predstavnici su, dobro poznati hibrid SY Andromeda iz FAO grupe 590  kao i predstavnik nove generacije silažnih kukuruza, SY Itaka FAO 600 koji poljoprivrednim proizvođačima nude stabilnost i maksimalne rezultate u segmentu silaže. Testirani i dokazani kako u pokusima tako i u širokoj praksi!

SY Andromeda         FAO 590

Hibrid ARTESIAN®  tehnologije za vrhunske prinose silaže cijele biljke, ali i odličan izbor za suho zrno. SY Andromeda ima visoke, robusne stabljike izraženog "stay green" efekta koje daju visoki udio zelene mase. Preporuča se za proizvodnju visoko kvalitetne silaže. Prinosi silaže SY ANDROMEDA hibrida mogu dosegnuti i do 60 t/ha. Hibrid se također preporuča za kasnije žetve u segmentu zrna. Nakon početka pune zriobe brzo otpušta vlagu. Osobito u ranim rokovima sjetve osigurava vrhunske prinose zrna.

SY Itaka         FAO 600  NOVO

Novi silažni hibrid visoke produktivnosti i sigurnih rezultata. Biljke su robusne, srednje visoke, odličnog zdravstvenog stanja. Odlikuje ga izražena tolerantnost na bolesti lista i klipa. Zrno je zdravo i visoke hranjive vrijednosti. Izvrsne performanse hibrida jamstvo su kvalitetne silaže. Superiorne agronomske osobine SY ITAKA i tolerantnost na stresne uvjete proizvodnje čine ovaj hibrid pogodan za proizvodnju na različitim tipovima tla. Pozitivna reakcija na veću gustoću sjetve omogućuje postizanje iznadprosječnih prinosa. 

foto: Syngenta Agro/Depositphotos:PantherMediaSeller