Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Spremno protiv korova u kukuruzu

Kritično razdoblje zakorovljenosti predstavlja vrijeme kada se prisutnost korova drastično odražava na prinos. Stoga je ciljani odabir herbicida, kao i pravovremeno suzbijanje korova u kukuruzu od velike važnosti za očuvanje prinosa.

Jedinstvene i dokazane kombinacije 

CALLISTO® Tehnogija predstavlja visoko kvalitetne formulacije herbicida iza koje se kriju jedinstvene i dokazane kombinacije aktivnih tvari i ko-formulanata.

Herbicidi ELUMIS® i CALARIS® 400 SC predstavnici su dokazane CALLISTO® tehnologije za temeljito i sigurno suzbijanje korova nakon nicanja kukuruza i korova.

Ukoliko višegodišnji korovi dominiraju na vašim njivama, primjenom ELUMIS® herbicida, najmoćnijih kombinacija za kontrolu svih korova u kasnijim fazama razvoja kukuruza, osiguravate kontrolu najšireg spektra uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu.

ELUMIS® je na tržištu dostupan u dva pakiranja prilagođena najvišim potrebama i očekivanjima svakog proizvođača:

  • ELUMIS® PEAK®75 WG
  • ELUMIS® BANVEL®480 S

Uz odlično djelovanje preko lista, ELUMIS® kombinacije produženo djeluju preko tla i sprječavaju kasnije nicanje širokolisnih sjemenskih korova, uključujući i tvrdokorne kao što su abutilon i divlji sirak.

Primjena ELUMIS®

ELUMIS® PEAK®75 WG (4,5 l ELUMIS® + 60g PEAK®75 WG) moćna je kombinacija za najviša očekivanja svakog proizvođača. Jedinstveno »klokan« pakiranje pogodno je za površinu 3 ha. Primjenjuje se od 4-7 listova kukuruza uz dodatak uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro 0,1 l/100l vode.

S druge strane, jednako djelotvorna kombinacija ELUMIS® BANVEL®480 S prilagođena je za primjenu na manjim površinama. Dostupna je u pakiranju za površinu 0,7 ha (1l ELUMIS® + 0,25l BANVEL®480 S). Primjenjuje se od 3-5 listova kukuruza uz dodatak uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro 0,1 l/100l vode.

Dobro je znati

ELUMIS® herbicidi zaustavljaju rast korova 1-2 sata nakon primjene pripravka no prvi vidljivi znakovi djelovanja herbicida uočljivi su nakon 5-7 dana. Potpuno odumrli korovi vidljivi su 2-3 tjedna nakon tretmana. Originalna kombinacija ELUMIS® herbicida omogućuje široko vrijeme primjene, osigurava produženo djelovanje na korove preko tla, istovremeno selektivnost i sigurnost za sve hibride kukuruza.

CALARIS® 400 SC je herbicid izrazito brzog i učinkovitog djelovanja na širok spektar korova u kukuruzu. Odlično suzbija tvrdokorne korove kao što su abutilon, šćir, ambrozija, crna pomoćnica, loboda, svračica, divlje proso, sirak iz sjemena, muhari i dr.. Aktivne tvari, različitog mehanizma djelovanja u sastavu CALARIS® 400 SC iskazuju sinergijsko djelovanje što rezultira izrazito brzom i snažnom eliminacijom korova u kukuruzu.

Primjena CALARIS® 400 SC

CALARIS® 400 SC je moguće primijeniti od 1-8 listova kukuruza u nekoliko provjerenih i vrlo učinkovitih kombinacija:

  • u fazi 1- 3 lista kukuruza u kombinaciji: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + DUAL GOLD 960 EC® 1 l/ha uz dodatak okvašivača
  • za kasniju primjenu (4-8 listova kukuruza) preporučamo: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + NICOGAN 40 OD 0,8-1 l/ha uz dodatak ETALFIX® Pro

foto: Depositphotos/fotokostic