Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Evo kako se učinkovito zaštititi od svih vrsta insekata

Nametljivi se gmizavci prikradu u naš dom, napadnu našu hranu i uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci i bolno ubadaju, njihove izlučevine izazivaju alergijske reakcije, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti. Oslobodite ih se pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika.

Za muhe, komarce, mrave, žohare, stjenice i sl. koristimo Effect mehaničku zaštitu i efikasne insekticide.

Zaštita od muha i drugih gmižućih i letećih insekata

Muhe se povezuje sa štetnim organizmima poput gljiva, bakterija, virusa, protozoa i nematoda. Navedene patogene prenose osobito putem usnog aparata, izmeta i nogu. Za ovu je vrstu karakterističan i izuzetno velik broj potomaka. Suprotno općem mišljenju, sve muhe ne ubadaju. To čini samo stajska muha, koja živi u neposrednoj blizini domaćih životinja.

foto: Muhe na hrani

Mehanički proizvodi na sadrže insekticidne aktivne tvari, za njih je karakteristično da imaju ljepljivu površinu na koju se muhe zalijepe.

Mehaničke lovke koje preporučamo su:

Insekticid koji pruža zaštitu u zatvorenim prostorima je Effect aerosol univerzalni insekticid koji ugodno miriše i lako se koristi.

  • Ako želimo direktnu primjenu insekticida na površinu, radije upotrijebimo Effect univerzalni insekticid s raspršivačem, kojeg raspršimo po svim površinama u stanu (vratima, zidovima,tlu) odnosno posvuda gdje se zadržavaju muhe i drugi insekti. Proizvod djeluje kontaktno i ima produžen učinak, primi se za površinu i tako osigurava dugotrajnu zaštitu.
  • Za veće prostore koristimo i Effect ULTIMUM koncentrat, koji ima nevjerojatnu snagu obaranja gmižućih i letećih insekata, kao što su: mravi, žohari, stjenice, komarci, buhe, muhe... Proizvod se razrjeđuje s vodom i potom se njime prskaju mjesta na kojima se zadržavaju insekti. Insekticid ima produljeno djelovanje te je učinkovit još nekoliko tjedana nakon nanošenja. Posebno efektno djeluje za uništavanje grinja i stjenica, koje donosimo na prtljazi s putovanja, ljetovanja i slično, a jako se brzo razmnože i teško ih se riješiti.

foto: Dobra klopka za mrave

Borba s mravima

Mravi se vole zadržavati u pukotinama zidova, tlakovcima, među parketom….  Mravi, kao i svi kukci koji žive u većim zajednicama, prilikom traženja hrane primjenjuju poseban način sporazumijevanja i označavanja puta. Ako dobro poznajete njihovu logiku, možete im uspješno presjeći put.

U ponudi je Effect klopka za mrave, sadrži  sredstvo koje se prenosi s mrava na mrava, a oni ga prenose u gnijezdo gdje je izvor problema. Mamac se sastoji od gela koji ne curi iz mamca i stoga nije opasan za ljude i naše kućne ljubimce i stanovanje. Prilikom postavljanja mamaca slijedimo pravila postavljanja hrane na putu gdje se mravi kreću. To će vam dati 100% učinak na period od čak 3 mjeseca.

I na kraju, a protiv mrava, NEOPERMIN je najstarije te najučinkovitije sredstvo protiv svih vrsta mrava i drugih sličnih insekata.

foto: Neopermin sredstvo protiv svih vrsta mrava

Ugrožene ose i stršljenovi su najopasniji

Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Ose postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo. Ako se u blizini naše kuće ili vrta nalazi osinje gnijezdo, problem će biti veći jer se u njemu može nalaziti do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova. Važno je da ih odmah tretiramo.

U tu svrhu upotrijebimo Effect Insekticid aerosol protiv osa i stršljena, kojim je moguće prskanje iz daljine, manjim od 400 ml 4 – 5m i velikim aerosolom od 750 ml na udaljenost od 6m. Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne, ili kasno uvečer, kad je većina osa već u gnijezdu, u intervalima od po pet sekundi. Takav je način sigurniji, a omogućava nam da pogodimo i teže dostupna mjesta. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje neposredno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Također učinkovito djeluje i na stršljenove i njihova gnijezda.

100% effektivno protiv komaraca i krpelja!

Komarci mogu prenositi različite bolesti, a ugrizi komaraca nisu nimalo ugodni. Effect Protect repelent protiv komaraca, običnih i tigrastih, odbija ove štetnike, a djeluju i do 6 sati. Za bebe i trudnice kao i za cijelu obitelj preporučamo Effect Protect Sensitive, koji je napravljen na biljnoj bazi i omogućuje 5 sati učinkovite zaštite.

Za brzu i učinkovitu zaštitu u vašem domu odaberite Effect Protect električni isparivač protiv običnih i tigrastih komaraca, koji se jednostavno umetne u utičnicu, što pruža učinkovitu zaštitu prostora. Učinkovit je čak 60 dana uz neprekidan rad do 10 sati dnevno. Efikasano štiti prostor do 30 m2 i 100% učinkovitost postiže već za 15 minuta.

Krpelji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis. Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama. Effect Protect repelent protiv krpelja učinkovito odbija ove štetnike, nježan je za kožu, može ga koristiti cijela obitelj, a djeluje i do 7 sati.

Savjetujte se s nama!

Stručni savjetnik za Plantellu - Unichem Agro

bacc.ing.agr. Milica Sekulić 

092/1941694

info@plantella.hrwww.plantella.hr

foto: Unichem Agro/Shutterstock_Vastram