Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Evo kako u ljetnim mjesecima brinuti o svom eko vrtu i cvijeću

foto: Pravilno zalijevanje biljaka je jako važno

Vrijeme je osciliranja dnevnih i noćnih temperatura, ali i nepredvidivog vremena. Za biljke je potrebno brinuti sada kako bi ostale vitalne i zdrave. Nestabilno vrijeme i temperature biljkama prouzrokuje stres koji može potpuno zaustaviti njihov rast.

Kako bi presadnice bolje savladale stres i ostale zdrave, biljke odmah nakon presađivanja ojačamo tj. zalijemo otopinom vode i tekućeg gnojiva Bio Plantella Vite, koje sadrži aminokiseline i vitamine za brz oporavak i bolju vitalnost. Biljke će ojačati korijenov sustav i brže nastaviti s rastom i ostati zdrave.

Rajčice su jako gladne

Kada se rajčica primi i počinje intenzivnije rasti redovno vodi za zalijevanje dodajemo tekuće organsko gnojivo Bio Plantella Oragansko gnojivo za rajčice iz morskih algi i s dodatkom prirodnog kalija za zdrave i sočne plodove.

Kako bi i sve druge povrtnice plodonosile redovito treba ih dohranjivati Bio Plantella Vrtom, tekućim gnojivom na bazi algi. Kada biljkama dodamo gnojivo, ojača se korijenski sustav što omogućuje optimalan prihvat anorganskih tvari iz zemlje i omogućuje zdraviji razvoj, bujnu i produženu cvatnju. S dodanim vitaminima gnojivo omogućuje zdravi i jednakomjeran rast te tvorbu ukusnih i sočnih plodova. Biljke dohranjujemo svakih 10-14 dana.

Protiv bolesti plamenjače, pepelnice i plijesni prskamo u razdoblju 7 -10 dana Bio Plantella Vitalom za rajčice. Proizvod na bazi poljske preslice bogat je silicijem, kalcijem i drugim mineralima te vitaminima, čime jačamo stanične stijenke biljaka i potičemo zdrav rast rajčica i plodovitog povrća.

U paketu sve za zdrave rajčice nalazi se i sredstvo protiv čestog problema truleži plodova. BioPlantella Kalcijevo lisno gnojivo za rajčice djeluje trostruko - kao biostimulator, gnojivo i korektor za nedostatak kalcija. Prvo prskanje obavimo od početka formiranja prvih plodova. Na svakih 7-10 dana dodajemo 80 do 120 ml gnojiva na 10 l vode, a za folijarno prskanje 30 do 40 ml na 10 l vode. Potrebnu količinu jako jednostavno odmjerimo mjericom koja se nalazi na poklopcu gnojiva. Prskamo kasno navečer kada se biljke ohlade. 

fotoČep na proizvodu je mjerica za precizno doziranje svih Plantella tekućih gnojiva

Bujni i rascvjetani balkoni tijekom ljeta

Biljke u posudama za dobar razvoj trebaju uravnoteženu hranidbu, zato je najjednostavnije upotrijebiti tekuća gnojiva topiva u vodi, koja omogućavaju da biljka u svakoj fazi razvoja dobije dovoljne količine hraniva.

Za bujan rast i bogatu cvatnju upotrijebimo Plantella Cvet, visoko kvalitetno tekuće gnojivo s dodatkom ekstrakta morskih algi, vitamina i aktivatora cvatnje. Sadrži vitamine B skupine (prije svega B1 i B6), koji su važni za veću otpornost i ljepši izgled biljke. Količina i omjer hraniva sasvim su prilagođeni potrebama cvatućih biljaka. 

Za prihranjivanje biljki koje ne cvatu upotrijebimo Plantella List, gnojivo s manje fosfora. Gnojivo pomiješamo s ne prehladnom vodom neposredno prije pripreme. 

foto: Rezultat korištenja Plantella i Bio Plantella gnojiva čak i u ekstremnim uvjetima

Na početku sezone prihranjivanje s gnojivom Plantella Cvet vršimo jednom tjedno, a kasnije na vrhuncu vegetacije bogato cvatuće može i dvaput tjedno.

Kod sadnje samo pelargonija preporučujemo korištenje Plantella Specijalnog gnojiva za pelargonije, koje sadrži više kalija i mikrohranjiva, a za surfinije Plantella za surfinije s dosta drugačijem omjerom hraniva i puno mikrohraniva potrebnih bogato cvatućim petunijama, zvončićima i surfinijama.

Za sadržaje o vrtlarenju, posjetite stranicu Plantella.hr na kojoj možete dobiti puno kvalitetnih i provjerenih savjeta. Pratite nas i preko naših besplatnih webinara na FB/Plantella.hr/videos.

Savjetujte se s nama!

Stručni savjetnik za Plantellu, Unichem Agro

bacc.ing.agr. Milica Sekulić 

092/1941694

info@plantella.hrwww.plantella.hr

foto: Unichem Agro/Shutterstock-wirestock-creators