Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Studiraj Ekološku poljoprivredu ili Agro biznis, Univerzitet Finra!

Postanite stručnjak za ekološku poljoprivredu ili agro biznis na UNIVERZITETU FINRA u Tuzli. Stvaramo novi profil inžinjera sa znanjima i vještinama u primjeni IT, senzora, dronova, pametnih metereoloških stanica u organskoj poljoprivredi. Obezbjeđena praksa u medernim laboratorijama i uspješnim poljoprivrednim gazdinstvima i preduzećima.

Krenule su prijave za upis na diplomske studije FINRA Univerziteta Tuzla, te svi zainteresirani za sticanje multidisciplinarnog znanja iz područja proizvodnje hrane, zaštite okoliša i dobrobiti životinja te ruralnom razvoju kao i ekonomskih znanja u poljoprivredi mogu odabrati jedan od studijskih Programa.

Studijski program Ekološka poljoprivreda

U savremenim uslovima privređivanja sve je značajnija potreba za stručnim kadrovima koji posjeduju znanja i vještine ekološke poljoprivredne proizvodnje, kao i osnovna znanja iz ekonomije i informacionih tehnologija. Studenti će biti osposobljeni za samostalno vođenje poljoprivrednih gazdinstava i poslovnih subjekata koji se bave ekološkom proizvodnjom, kao i obavljanje poslova u uredima lokalne samouprave i državne uprave iz područja poljoprivrede, ruralnog razvoja, zaštite i kontrole životne sredine u sistemu ekološke proizvodnje. Student koji završi ovaj ciklus studija dobija diplomu, odnosno stiče stručni naziv s naznakom zvanja prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti: 
Bachelor inženjer ekološke poljoprivrede 240 ECTS (četverogodišnji studij)
Link na više informacija: Studijski program Ekološka poljoprivreda 

Agrobiznis

Agrobiznis nudi jedinstvenu kombinaciju ekološke poljoprivrede i ekonomskih znanja i vještina. Obezbjeđuje mogućnost upravljanja poljoprivrednim poslovanjem s fokusom na održivost i ekološke principe. Po završetku studija stičete stručne kompetencije potrebne za upravljanje poljoprivrednim preduzećima uz primjenu savremenih informacionih i digitalnih tehnologija. Student koji završi ovaj ciklus studija dobija diplomu, odnosno stiče stručni naziv s naznakom zvanja prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti:
Bachelor inženjer ekološke poljoprivrede 240 ECTS (četverogodišnji studij)- smjer “Agrobiznis”
Link na više informacija: Studijski program Agro biznis

Uvjeti i potreba dokumentacija

Pravo učešća na Konkursu za upis studija imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva, koji su na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u BiH, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan BiH, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje, odgovarajući dodiplomski studij prvog ciklusa u trajanju od četiri godine sa ostvarenih 240 ECTS bodova, odnosno kandidati koji su završili prvi ciklus studija u trajanju od tri godine, sa ostvarenih 180 ECTS bodova za upis na dvogodišnji master studij i kandidati koji su završili master studij sa ukupno 300 ECTS bodova za upis na doktorski studij.

Upis je otvoren do 30. septembra, a od dokumentacije je potrebno dostaviti (original ili ovjerena kopija)

  • svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole, 
  • diploma o završenoj srednjoj školi, 
  • izvod iz matične knjige rođenih, 
  • uvjerenje o državljanstvu, 
  • prijava mjesta boravka (CIPS) i
  • dvije fotografije formata 40x60mm za indeks

Cijena na godišnjem nivou iznosi 3.000,00 KM, uz mogućnost stipendiranja, a učenici generacije imaju besplatno studiranje. Prijavu za upis na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, zajedno sa dokazom o uplaćenoj upisnini i prvoj rati školarine, kandidati su dužni podnijeti lično ili preporučeno putem pošte Studentskoj službi Univerziteta FINRA Tuzla u ulici Mitra Trifunovića Uče br. 9.

Detaljne uvjete konkursa saznajte na: https://finra.edu.ba/konkurs-za-upis-studenata/ 

Za više informacija kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi Univerziteta FINRA Tuzla lično ili putem telefona: +38735/310-390, te putem e-maila: studentskasluzba@finra.edu.ba, i info@finra.edu.ba.

Foto/Video: Visokoškolska ustanova Univerzitet FINRA