Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Moderne sorte krumpira imaju specifične potrebe za hranjivima

Krumpir zahtjeva preciznu gnojidbu, a moderne sorte imaju specifične potrebe u hranjivima za postizanje visokog prinosa i kvalitete. Folijarna gnojidba je važna karika u preciznoj gnojidbi , kao nadopuna ishrane , dodatno povećava urod i kvalitetu.

Za krumpir smo namjenski razvili proizvode sa visoko iskoristivim fosforom. YaraVita Solatrel i YaraVita Kombiphos se koriste u ranoj vegetaciji za poboljšanje ukorjenjivanja i povećanje broja gomolja, a u kasnijim fazama vegetacije za povećanje prinosa gomolja i postizanje visokog postotka  suhe tvari.

U krumpiru se preporuča koristiti i folijarne proizvode sa visokim sadržajem mikroelemenata i biostimulatore, koji također povećavaju kvalitetu i urod. Posebno ističemo zapažanja uzgajivača krumpira za prerađivačku industriju, kao i tehnologa iz industrije, da je uz korištenje Yara gnojiva postignut visok urod i kvaliteta koja omogućava dugo skladištenje i preradu uskladištenog krumpira do slijedeće berbe.

Krumpir ishranjen Yara programom omogućava prodaju iz skladišta od jeseni do kasnog proljeća i pretvaranje što većeg dijela ubranog uroda u tržišno prodane količine. Time se postiže visoka rentabilnost i prodaja u periodu viših cijena u proljeće.


Foto: Yara