Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med u vrtiću
  • 15.12.2023. 10:30
  • Virovitičko-podravska, Špišić Bukovica

Čarobna šuma prvi je vrtić u Hrvatskoj gdje se med koristi svakodnevno

U suradnji s Hrvatskim apiterapijskim društvom, održane su i brojne edukacije za odgojiteljice i roditelje.

Foto: Gordana Hegić
  • 1.211
  • 73
  • 0

Dječji vrtić Čarobna šuma u Špišić Bukovici, prvi je u Hrvatskoj u kojem se prije svega koristi - med.

Ostvarena je, naime, suradnja s Hrvatskim apiterapijskim društvom, a odgajateljice su nakon završene edukacije certificirane za brigu o sigurnosti djece prilikom posjeta pčelinjaku. Također, otkriva nam predsjednica Društva, dr.sc. Gordana Hegićeducirane su o životu i radu pčela te pčelinje zajednice, a sve s ciljem prilagodbe stečenih znanja za rad s vrtićkim grupama.

"Održana je i edukacija za odgojiteljice i roditelje o pčelinjim proizvodima i zdravlju s ciljem razvijanja apikulture, zdravih navika i svakodnevnog uvođenja pčelinjih proizvoda u prehranu zbog podizanja kvalitete života, imuniteta i slično", dodaje. 

Istine i zablude o medu: Kako prepoznati pravi?

Med ovaj vrtić nabavlja s lokalnog OPG-a Lelek, uredno je u čaju, a uz medene obroke, mališanima je stalno dostupan u sobi. Kada požele, mogu si uzeti žličicu meda. 

"Koirštenje meda lokalne proizvodnje u vrtićima, školama, bolnicama ima višestruku korist; poticanje pčelarske proizvodnje, podrška lokalnim proizvođačima, podrška zdravom rastu i razvoju naših najmlađih sugrađana te podrška očuvanju bioraznolikosti", zaključuje predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva. 


Tagovi

Med Dječji vrtić Čarobna šuma Hrvatsko apiterapijsko društvo Gordana Hegić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda