Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarski sajam
  • 15.11.2023. 12:20
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Dalmatina: Od 114 uzoraka meda, polovica dobila zlatno odličje

Na sajmu su organizirana i brojna predavanja, radionice i degustacije pčelinjih proizvoda.

Foto: Antun Karlović
  • 1.124
  • 77
  • 0

Već 13. Pčelarski sajam "Dalmatina 2023" održan je u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko dalmatinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Splitsko dalmatinske županije, grada Omiša i Trilja, općina Čista Provo, Šestanovca i Hrvace. 

Pored prodajno-izložbenog karaktera imao je kao i uvijek stručni i edukativni dio na kojem su pčelarima, ali i široj prisutnoj zainteresiranoj javnosti svoja iskustva i znanje podijelili brojni ugledni predavači. Tako su se mogla pratiti predavanja dipl. ing. el. Miroslava Antolića, prof. Sulejmana Alijagića, apiterapeuta Armina Nuhanovića, dr. sc. Dragana Bubala, Ivana Tucakovića, pčelara praktičara Rasima Porića, Elvira Žalca i Ivana Curiša.

"Pčele i pčelarstvo temelj su bioraznolikosti i poljoprivrede, stoga ćemo nastaviti činiti sve kako bismo ovu djelatnost podržali i dodatno razvili", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

U sklopu sajma, održan je i Medni doručak. 

"Ovom sajmu želim puno sreće i uspjeha, a našim vrijednim pčelarima želim jako puno rodnih godina što se tiče proizvodnje meda. Mi ćemo, u ime Splitsko-dalmatinske županije, uvijek biti potpora", rekao je župan Blaženko Boban i poručio kako proizvođači iz brojnih krajeva prepoznaju Dalmatinu kao kvalitetan događaj.

Na ovoj manifestaciji okupio se veliki broj izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine koji su izložili svoje pčelarske proizvode, pribor i opremu. Njih 55 predstavili su svoje proizvode i usluge vezane za pčelarstvo, pčelarske opreme, literature i sl. Bio je ovo sajam i s najvećim brojem izlagača s pčelinjim proizvodima, istaknuo je predsjednik saveza pčelara Splitsko-dalmatinske županije, Mirko Ljubičić.

Istaknuo je i veliki broj pristiglih uzoraka meda na ocjenjivanje. Zaprimljeno je 114 uzoraka, od čega je 50 posto dobilo zlatno odličje, 40 posto srebrno dok je 10 posto bilo brončano.

Sajam je posjetilo više od 5.000 posjetitelja zadovoljnih ovogodišnjom ponudom izlagača i organizacijom.


Fotoprilog


Tagovi

Dalmatina 2023 Pčelarski sajam Mirko Ljubičić Marija Vučkoivć Blaženko Boban


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.