Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 30.07.2023. 12:00

Kako do potpore za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica?

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023.

Foto: Depositphotos/r igor.03.00.05.gmail.com
  • 1.520
  • 92
  • 0

Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini, u javnom je savjetovanju. 

Kao navodi Ministarstvo poljoprivrede, njime su definirani uvjeti za korištenje programa, najviši iznos potpore po pčelinjoj zajednici, prihvatljivi korisnici, prava i obveze korisnika, način dodjele i isplate potpore te nadležna tijela za provođenje navedenog Programa.

Visina potpore utvrđuje se razmjernom raspodjelom financijskih sredstava sukladno broju oboljelih pčelinjih zajednica, a najviše do iznosa od 130 EUR po zajednici.

Pravo na potporu imaju pčelari koji su podnijeli Zahtjev, a koji su 1. srpnja 2023. godine upisani i ažurirani u Upisniku za 2023. godinu. godine i gdje je temeljem Izvješća o inspekcijskom nadzoru zahvaćenih pčelinjaka tijekom proljeća 2023. godine zaključno s 1. srpnja 2023. godine Državnog inspektorata Republike Hrvatske potvrđena kuga pčela.

Cjelovit prijedlog Pravilnika pročitajte ovdje

Savjetovanje je otvoreno do 2. kolvoza 2023.


Tagovi

Javno savjetovanje Pomor pčela Potpora pčelarima Saniranje šteta Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".