Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomor pčela
  • 15.11.2023. 12:30

Pčelari, isplaćene su potpore za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčela

Sredstva su u cijelosti osigurana iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Foto: Hrvoje Škergat (ilustracija)
  • 1.123
  • 74
  • 0

Isplaćena je potpora pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini u ukupnoj vrijednosti od 140.530 EUR, javlja Ministarstvo poljoprivrede.

Pravo su ostvarila 23 korisnika s područja Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Varaždinske, Virovitičko podravske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba kod kojih je temeljem službenih izvješća dostavljenih od strane Državnog inspektorata potvrđen pomor 1.081 pčelinje zajednice te koji su upisani i ažurirani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka za 2023. godinu.

"Korisnicima je time omogućen daljnji ostanak u sektoru, što ima izravan utjecaj na osiguranje brojnosti pčelinjih zajednica, na nastavak daljnjeg uspješnog oprašivanja poljoprivrednih i samoniklih usjeva i na kontinuiranu proizvodnju pčelinjih proizvoda, a neizravan na ponovo vraćanje nazočnosti pčela na isto područje u svrhu očuvanja biološke raznolikosti", ističu. 

Sredstva za financiranje ovog Programa u cijelosti su osigurana iz državnog proračuna,

APPRRR objavila za koje intervencije, kada i koliko ide isplata predujma izravnih plaćanja

Iz Ministarstva napominju da su isplaćena prošli tjedan. Danas je 15. studenog i prema najavama, kreće i isplata predujma izravnih plaćanja.  


Tagovi

Pomor pčela Potpora Isplaćena sredstva Državni proračun Pčelari


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).