Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelinja receptura
  • 14.07.2023. 13:30

Pčelinja pelud: Dar prirode koji intrigira i oduševljava brojnim prednostima

Danas lako dostupna, a jedna od najcjenjenijih namirnica prirode, pčelinja pelud korištena je između ostalog i kao tonik za jačanje energije te poboljšanje libida.

Foto: Depositphotos/Lovelymama
  • 1.803
  • 160
  • 0

Cvjetna pelud je fini praškasti materijal koji se nalazi u reproduktivnim organima cvijeta. Ona se proizvodi u muškim dijelovima cvijeta, nazvanim prašnicima, i služi za oplodnju ženskih dijelova. nazvanih tučkovima ili plodnicima. 

Često je alergen za mnoge. Iako može izazvati neugodne simptome kod alergičnih osoba, pčele ju akupljaju kako bi ju koristile kao izvor hrane i za oprašivanje biljaka. Tako skupljena koristi se za liječenje najrazličitijih zdravstvenih problema kod ljudi.

U svijetu prirode skrivena su mnoga blaga koja nas fasciniraju i pružaju nam od pomtivijeka mnoge zdravstvene prednosti. Jedan takav dragocjeni dar prirode je pčelinja pelud, čudesna supstanca koja ima duboke korijene i u mitologiji, filozofiji i čak znanstvenim istraživanjima. U ovom članku pokušat ćemo opisati i njezine poveznice s nekim poznatim likovima iz prošlosti poput Hipokrata, Afrodite, Erosa, Platona i Einsteina.

I dok je Albert Einstein prvi upozorio: "Nestanu li pčele s lica Zemlje, čovjeku kao vrsti neće preostati više od četiri godine života" stari su Grci sasvim sigurno znali mnogo toga po pitanju svih aspekata zdravlja i njegove dobrobiti. Upravo zbog toga, ako zbog ničeg drugog, njegujte u svom okolišu medonosno bilje i drveće, a pritom svakako izbjegavajte uporabu kemijskih sredstava. 

Tonik za jačanje energije te poboljšanje libida

Drevni grčki filozof Hipokrat jednom je rekao: 'Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoja hrana'. Drugi mudar stari Grk, Aristotel, u bezbrojnim je promatranjima prirode, osobito biljaka prepoznao njihovu vrijednost u prehrani i iscjeljivanju. Platon izuzetno cijenjen grčki filozof i idealist, je jednom rekao: 'Bogovi su stvorili određene vrste kako bi napunili naša tijela; drveće, biljke i sjemenke.'

Danas lako dostupna, a jedna od najcjenjenijih namirnica prirode pčelinja pelud korištena je između ostalog i kao tonik za jačanje energije te poboljšanje libida.

I tako dok su Afrodita i Eros u svijetu poznati kao grčki bogovi ljubavi, ona je oduvijek bila čarobni eliksir seksualnog zdravlja, a to je i dan danas. Ta je moćna 'superhrana' znanstveno dokumentirana i dokazana kao resurs za opće fizičko i seksualno zdravlje kako kod muškaraca tako i kod žena. 

Bogat je izvor vitamina, minerala, aminokiselina i enzima koji pružaju brojne zdravstvene prednosti. Njezina nutritivna vrijednost čini ju izvrsnom podrškom imunološkom sustavu, pomaže u smanjenju upala, pruža energiju i potiče opće zdravlje. Također se koristi kao dodatak prehrani i u alternativnoj medicini.

Uz ljepotu povezanosti između nje i mitologije, filozofije te znanstvenih spoznaja, vrijedi se diviti jedinstvenim svojstvima ove prirodne supstance. Naravno, važno je napomenuti da je uvijek najbolje konzultirati se s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom prije korištenja te peludi ili bilo kojeg dodatka prehrani kako biste dobili individualizirane savjete i sigurnu uporabu.

Ako je proučavamo, podsjeća nas na bogatstvo prirode, njezinu povezanost s ljubavlju, plodnošću, mudrošću i razumijevanjem svijeta oko nas. To je dragocjen dar koji nam priroda pruža, te nas potiče da njegujemo i cijenimo prirodu i njen utjecaj na naš život.

I za muškarce i za žene svakodnevni stres i užurbani život koji vodimo mogu biti štetni za zdrav seksualni život. Povećana energija jedna je od mnogih prednosti uzimanja pčelinje peludi. 

Neke od prednosti pčelinje peludi za muškarce

  • Prepuna je cinka. Cink i seksualni nagon snažno su povezani, a ovaj prirodni pojačivač libida prepun je tog minerala, što ga čini nevjerojatnom super hranom za seksualni život muškaraca.
  • Stare studije otkrile su da je učinkovita u liječenju erektilne disfunkcije kod muškaraca u dobi između 20 i 52 godine. Nakon samo mjesec dana korištenja, većina je pokazala poboljšanje u svom seksualnom životu.
  • Dramatično utječe na broj spermija i povećanu plodnost. Rezultati testova pokazali su da je sperma plivala brže, bila održivija i trajala duže.
  • Jedan poseban problem koji pogađa mnoge je upala prostate, a to se često događa kada muškarci dosegnu srednju dob. Povećana prostata uzrokuje sve vrste problema, uključujući bol i peckanje koje seks mogu učiniti vrlo bolnim i nepoželjnim. Pelud medonosne pčele ublažava bol upale i pomaže smanjiti prostatu, čineći odnose ponovno ugodnim.

Neke od prednosti za žene

  • Teški menstrualni problemi i neugodni simptomi menopauze često mogu utjecati na seksualni život žene. Pokazalo se da svakodnevno uzimanje pčelinje peludi olakšava i kontrolira ove probleme.
  • Druga studija pokazala je da je visok postotak žena u postmenopauzi i žena s histerektomijom izvijestio o obnovljenom uživanju u seksu nakon njezina uzimanja.
  • Pčelinja pelud za libido. Osim što sadrži snažne antioksidanse, prethodno probavljeni šećer u njoj brzo se pretvara u glikogen u krvotoku, njegujući mišićne stanice i tkiva. Ostali vitamini i minerali pomažu u pružanju održive energije, a dolazeći iz 100% prirodnog izvora, nikada nećete doživjeti neugodne 'uspone i padove' koji dolaze iz brzo popravljajućih pojačivača energije poput kofeina.
  • Za mnoge žene, problemi s težinom su problem koji može utjecati na seksualnu želju. Poznato je da ova pelud pojačava metabolizam vašeg tijela, čineći ga sposobnim sagorijevati više kalorija nego inače. Također može kontrolirati apetit i glad, a zahvaljujući lecitinu u peludi, manja je vjerojatnost da ćete povratiti težinu nakon gubitka. Lecitin je također odgovoran za ispiranje masnih stanica.
  • Za žene s problemima plodnosti koje pokušavaju začeti, pokazalo se da povećava razinu estrogena, što stimulira funkciju jajnika.

Tagovi

Pčelinja pelud Prednosti Imunitet Libido Dar prirode Tonik za jačanje energije


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB