Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apisarij
  • 10.07.2023. 13:30
  • Varaždinska, Varaždin

Prezentacija apisarija u Varaždinu oduševila najmlađe, ali ne samo njih

Udruga Pčelarstvo Online u suradnji je s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i Franić farm j.d.o.o. stvorila jedinstvenu pčelarsko-turističku atrakciju

Foto: Antun Karlović
  • 1.662
  • 122
  • 0

Udruga 'Pčelarstvo online' iz Varaždina u suradnji s Turističkom zajednicom ovoga grada i Franić farm j.d.o.o, na Trgu je tradicijskih obrta ovaj vikend uz malu radionicu crtanja pčela za najmlađe, postavila dva apisarija - staklene košnice koje prikazuju kako ovi vrijedni kukci žive u pravoj košnici. 

Radost i znatiželju mališana nije mogla omesti ni jutarnja kiša na otvorenju samog događaja. Spremno su s kišobranima i kabanicama u grupama dolazili pogledati pčele uživo i slušati o načinu života jedne pčelinje zajednice unutar košnice.

Ova inicijativa imala je za cilj promicanje svijeta pčela, edukaciju građana i turista te podizanje svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti. 

I ovaj događaj usmjeren je ciljano na okoliš i oprašivače i predstavlja značajan korak promidžbi pčela kao oprašivača, njihove važnosti za naš okoliš kako u urbanoj sredini tako i u našem okolišu. 

Udruga je poznata širom Hrvatske po ovakvim performansima i inovativnim konceptima suradnje pčela, građana i pčelara u očuvanju bioraznolikosti. Kontinuirano radi na edukaciji kako male djece tako i svih ostalih građana svih dobnih skupina. 

Ne treba ni isticati koliko je sam apisarij svojom pojavom u samom centru grada kao takav, bez obzira na njegovu veličinu, važan dio tradicionalne nadaleko poznate turističke ponude. 

I Grad i turistička zajednica kao i u mnogim urbano osviještenim sredinama prepoznaju važnost oprašivača, pčela i pčelarstva za lokalnu zajednicu podržavaju ovakve ideje kao znak još jedne specifične ponude kakvu u svijetu imaju samo probrane metropole koje brinu za svoj okoliš.

Članovi Udruge tijekom samog događaja odgovarali su na sva pitanja o pčelama znatiželjnih prolaznika. Prolaznici i turisti imali su pritom jedinstvenu priliku upoznati se s izgledom pčela, savršenom hijerarhijom i funkcionalnošću jedne pčelinje zajednice, ali i degustirati i kupiti pčelinje proizvode.

Udruga pčelara i 'Franić farm' ističu važnost očuvanja pčela te njihovu nezamjenjivu ulogu u zaštiti okoliša. 


Fotoprilog


Tagovi

Apisarij Prezentacija apisarija Udruga Pčelarstvo online Očuvanje bioraznolikosti Varaždin Važnost pčela Franić farm


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.