Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG
  • 07.10.2014. 15:25

4,5 milijuna kuna za LAG-ove!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila 4.475.588,95 kuna za troškove poslovanja 40 lokalnih akcijskih grupa (LAG), čiji je posao informiranje i priprema ruralnog stanovništva Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 143
  • 6
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila 4.475.588,95 kuna za troškove poslovanja 40 lokalnih akcijskih grupa (LAG), čiji je posao informiranje i priprema ruralnog stanovništva Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova. U sklopu mjere 202 IPARD programa, LAG-ovima Agencija financira plaće zaposlenika, njihova putovanja i stručna usavršavanja (npr. kako izraditi poslovni plan i projektnu dokumentaciju i sl.). LAG-ovima se također plaćaju troškovi najma i opremanja njihovih ureda te troškovi kojima LAG-ovi plaćaju izradu stručnih studija (socio-ekonomskih, marketinških i sl.), kao i troškovi animacije lokalnog stanovništva.

Najuspješniji u povlačenju navedenih sredstava su LAG Laura koji djeluje u Zadarskoj županiji, LAG Podravina u Koprivničko-križevačkoj županiji i LAG Adrion u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Detaljne informacije o isplatama troškova LAG-ova, područje njihova djelovanja i kontakte - pogledajte ovdje.

Podsjetimo, jedna od mjera IPARD programa - 202 "Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja" - odnosi se na financiranje kompletnog poslovanja lokalnih akcijskih grupa (LAG). LAG je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja. LAG predstavlja ruralno područje s više od 5.000 a manje od 150.000 stanovnika te obuhvaća jasno definirano i zemljopisno kontinuirano područje te stanovnike jednog ili više naselja, unutar dvije ili više jedinica lokalne samouprave. Principom "odozo prema gore" LAG-ovi osluškuju potrebe ruralnog stanovništva i preporučuju poljoprivrednicima projekte kojima mogu unaprijediti svoje gospodarstvo.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

LAG APPRRR EU fond Povlačenje novca IPARD Lokalna strategija Financiranje Ruralni razvoj Isplata LAG Laura LAG Adrion

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda