Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 11.10.2019. 16:30
  • Krapinsko-zagorska, Zlatar

64-godišnjak podlegao ozljedama zadobivenim u prevrtanju traktora

U razmaku od svega nekoliko dana, smrtno su stradala dva 64-godišnja traktorista.

Foto: PU krapinsko-zagorska (ilustracija)
  • 695
  • 51
  • 0

Prevrtanje traktora uzelo je novu žrtvu. Kako navodi Policijska uprava krapinsko-zagorska, 64-godišnjak je smrtno stradao jučer, 10. listopada u Zlataru.

"Do prometne nesreće došlo je kada je 64-godišnji hrvatski državljanin upravljao poljoprivrednim traktorom bez registracijskih oznaka s pridodanim rasipačem stajskog gnojiva nizbrdicom gdje brzinu vozila nije prilagodio osobini ceste, stanju kolnika i atmosferskim prilikama, uslijed čega je došlo do zanošenja skupa vozila na travnatu površinu, zatim na zemljanu nizvisinu gdje je došlo do prevrtanja vozila.

U prometnoj nesreći 64-godišnji vozač traktora zadobio je teške tjelesne ozlijede, prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje je od zadobivenih teških tjelesnih ozljeda preminuo", navodi policija. 

Novo smrtno stradanje traktorista i to istogodišnjaka, policija je zabilježila samo nekoliko dana nakon tragedije na području Osječko-baranjske županije. Naime, u prometnoj nesreći između Gašinaca i Kondrića poginuo je 64-godišnji vozač traktora. Prema prvim informacijama koje je iznijela Policijska uprava Osječko-baranjska, traktor se spuštao na nizbrdici kada je, iz zasad neutvrđenih razloga, iz njega ispao 64-godišnjak, kojega su potom pregazili kotači traktora.

Smrtno stradao 64-godišnji traktorist

Podsjećamo, samo u prva četiri mjeseca 2019. godine 92 traktora sudjelovala su u prometnim nesrećama, u kojima su smrtno stradale 4 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno, doznali smo iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Od tada se dogodio još niz nesreća sa smrtno stradalima i bojimo se da će brojke do kraja godine biti još poražavajuće nego li prethodnih godina. 


Tagovi

Tragedija Prometna nesreća Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".