Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna poljoprivreda
  • 07.04.2024. 18:00

AGCO ulaže u Trimble: Što donosi nova tvrtka za Fendt, Massey Ferguson i Valtru?

Čelni čovjek AGCO-a, Eric Hansotia ovu je transakciju nazvao revolucionarnom, a novu tvrtku vodećom u preciznoj poljoprivredi u mješovitim flotama, na globalnoj razini

Foto: Fendt
  • 464
  • 29
  • 0

Američka grupacija AGCO, koja uključuje marke traktora Fendt, Massey Ferguson i Valtra, ulazi u zajedničko ulaganje s tvrtkom Trimble koja je na europskom tržištu prvenstveno poznata po upravljačkim sustavima na poljoprivrednim strojevima.

U priopćenju za javnost, grupa je objavila da s ulogom od 2 milijarde dolara stječe 85 posto udjela u novoosnovanoj tvrtki PTx Trimble.

Korištenje u mješovitim flotama 

Cilj je razvijanje aplikacija za preciznu poljoprivredu, bez obzira na marku strojeva, odnosno moći će se koristiti i za mješovite flote. 

Uključena je i kanadska tvrtka JCA Technologies koju je 2022. kupio AGCO. Završetak investicije očekuje se u prvoj polovici 2024. godine.

Čelni čovjek AGCO-a, Eric Hansotia ovu je transakciju nazvao revolucinarnom, a novu tvrtku vodećom u preciznoj poljoprivredi u mješovitim flotama, na globalnoj razini. 

Prekinuli s CNH Industrial 

Zanimljivo je to da je donedavno Trimble surađivao s CNH Industrial i brendovima Case IH, Steyr i New Holland. Ova suradnja je prekinuta, a CNH je kupio kineskog proizvođača Hemisphere u svibnju 2023. 

I Fendt traktori bez vozača?

Traktori, kombajni i poljske prskalice iz Fendta već rade s GPS prijemnicima iz Trimblea, a koriste ga i drugi proizvođači poljoprivredne mehanizacije kao što je Horsch


Tagovi

AGCO Trimble Precizna poljoprivreda Mješovite flote Fendt Massey Ferguson Valtra Horsch


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍