Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brisanje iz ARKOD-a
  • 28.09.2023. 16:00

Agencija za plaćanja kreće u novo brisanje parcela iz ARKOD-a

APPRRR će obavijestiti sve korisnike koji nemaju valjanu dokumentaciju te ih pozvati da ažuriraju Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu

Foto: R. Prusina/arhiva AK
  • 22.173
  • 1.263
  • 1

Slijedi novi val brisanja parcela iz ARKOD-a. 

Kako je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, proveli su administrativnu kontrolu dokumentacije prema odredbama Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta te utvrdili da je potrebno obrisati one za koje korisnici ne posjeduju potrebne dokumente.

Pojašnjavaju da se radi o parcelama koje su evidentirane u ARKOD sustav sukladno Preporuci Ministarstva poljoprivrede. Preporukom su navedeni i drugi dokumenti koji služe kao dokaz za upis odnosno sustav upisa temeljem Potvrde, a kojima je rok od jedne godine istekao i nova dokumentacija nije dostavljena.

Ističu da prema Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023,. prihvatljive poljoprivredne površine prijavljene u Jedinstvenom zahtjevu korisnik mora imati na raspolaganju za korištenje od datuma podnošenja zahtjeva do 1. listopada godine podnošenja.

Obrađujete li privatno zemljište "bez papira", riješite to ili vas brišu iz ARKOD-a

Ujedno, korisnik može izmijeniti Jedinstveni zahtjev ili odustati od njega u cijelosti ili djelomično prije 1. studenog 2023., ako se monitoringom ili administrativnim provjerama može utvrditi ispunjavanje uvjeta prihvatljivosti.

"Agencija za plaćanja će obavijestiti sve korisnike koji nemaju valjanu dokumentaciju te ih pozvati da ažuriraju Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu", stoji u objavi. 


Tagovi

APPRRR ARKOD Brisanje iz ARKOD-a Dokumentacija Manjak dokumentacije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje