Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRIVI
  • 13.06.2023. 16:05

Agrivi predstavio agronomskog savjetnika na bazi umjetne inteligencije

Koristeći umjetnu inteligenciju i stručnost našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka, razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku, kaže Matija Žulj

Foto: AGRIVI
  • 664
  • 33
  • 0

Novo tehnološko rješenje AGRIVI Ed ima za cilj osnažiti cijeli poljoprivredni ekosustav prema digitalizaciji i primjeni inovativnih tehnologija za pametnije i održivije upravljanje usjevima. Rečeno je danas na predstavljanju ove globalne tehnološke tvrtke agro predznaka sa sjedištem u Hrvatskoj.

Ed AI agronomski savjetnik, ističu, pruža sveobuhvatnu podršku poljoprivrednicima diljem svijeta, omogućujući im da proizvode učinkovitije, održivije i profitabilnije.

Kako je naglasio Matija Žulj, direktor tvrtke, mala i srednja gospodarstva, koja čine značajan udio u globalnom agraru, trebaju pomoć i podršku šireg kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima. 

Najbolji AI agronomski savjetnik na tržištu

"Koristeći umjetnu inteligenciju i stručnost našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka, razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku", kaže Žulj. 

Napominje i da je tvrtka prepoznala važnost suradnje unutar ovog lanca. Kako bi to olakšali, razvijen je kao potpuno jedinstveno rješenje na tržištu te je dostupan svim kompanijama fokusiranim na suradnju s poljoprivrednicima putem AGRIVI Engage platforme, koja im omogućuje da lansiraju na tržište svog vlastitog personaliziranog Ed-a. Tako tvrtke ovo tehnološko rješenje mogu brendirati, ali i prilagoditi njegove savjete kako bi ih uskladile vlastitim poslovnim ciljevima.

Ed je stručan AI savjetnik iza kojeg stoji globalni tim agronoma, agtech i IT stručnjaka

"Potpora poljoprivrednicima zahtijeva suradnju svih dionika unutar industrije. Stavljajući Ed-a na raspolaganje kao personaliziranog AI agronomskog savjetnika putem platforme AGRIVI Engage, osnažujemo tvrtke u cijeloj industriji da podrže svoje proizvođače i potaknu pozitivne promjene", dodao je Matija Žulj. 

Kako pojašnjavaju, Ed je stručan AI savjetnik iza kojeg stoji globalni tim agronoma, agtech i IT stručnjaka. Sposoban je pružiti stručne savjete o optimalnom odabiru sjemena, preporučiti prikladne proizvode za zaštitu usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pružiti uvid u gnojiva i regenerativne prakse. 

Komunikacija na više od 50 jezika

Nadalje, može ponuditi savjete o osiguranju usjeva, mogućnostima financiranja i praksama koje vode do najbolje kvalitete usjeva. Ono što ga izdvaja je njegova pristupačnost, dostupan je i na WhatsApp-u. Uz to, s njim je moguće komunicirati na više od 50 jezika, te dobiti savjete prilagođene državi i lokalnim regulativama. 

Prvi kupci iz ovog rješenja mogu pripremiti i integrirati svog vlastitog Ed-a već u roku nekoliko tjedana. 

"AGRIVI je posvećen transformaciji načina na koji se proizvodi hrana, a Ed predstavlja značajnu prekretnicu u ostvarenju te vizije. Uz njegovu podršku, poljoprivrednici dobivaju znanje i smjernice potrebne za optimizaciju svojih praksi, povećanje produktivnosti i doprinos održivijoj industriji", zaključuju iz ove tvrtke. 


Tagovi

Ed Al AGRIVI Umjetna inteligencija Agronomski savjetnik Matija Žulj Potpora poljoprivrednicima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/