Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradski savjetnik
  • 20.03.2024. 13:30

AGRIVI predstavio novog digitalnog agronomskog savjetnika

AI komunikacijska platforma Gradski savjetnik ima za cilj osnažiti ulogu gradova u podršci poljoprivrednicima u procesu digitalne transformacije te očuvati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju., ističu iz AGRIVI-ja.

Foto: Depositphotos/dusanpetkovic
  • 525
  • 48
  • 0

Prvi hrvatski gradovi u partnerstvu s domaćom agrotehnološkom tvrtkom AGRIVI predstavili su AI komunikacijsku platformu Gradski savjetnik - digitalnog agronomskog savjetnika.

Kako objašnjavaju iz ove tvrtke, radi se o komunikacijskoj platformi s umjetnom inteligencijom u pozadini, koja gradovima omogućuje da poljoprivrednicima donesu jednostavan digitalni alat na WhatsApp platformi koji pruža uvijek dostupan pristup informacijama, znanju i savjetima kako o općenitim agronomskim temama bitnim za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, tako i o važnim gradskim temama za poljoprivrednike poput natječaja, potpora, i ostalim informacijama koje mogu olakšati upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima. 

Dostupna 24 sata 

Za uvođenje Gradskog savjetnika su se već odlučili gradovi Đakovo, Kutina, Ludbreg i Novska.

"Dostupan je poljoprivrednicima 24 sata u danu, sedam dana u tjednu pružajući im podršku u svim aspektima njihovog poslovanja, od općih pitanja o poljoprivredi, do prevencije od štetnika i bolesti, nutritivnim potrebama biljaka i gojidbi, dozvoljenim sredstvima za zaštitu biljaka ili regenerativnim praksama", ističu iz AGRIVI-ja. 

Odgovara na upite proizvođača (Foto: AGRIVI)

Napominju i da u Hrvatskoj, gdje digitalizacija poljoprivrede iznosi svega pet posto, mali i srednji proizvođači čine većinu sektora. Međutim, često nailaze na prepreke poput nemogućnosti pristupa agronomskom savjetu i znanjima, a što ova platforma rješava. 

Suradnja gradova i poljoprivrednika

Potiče, dakle, i aktivnu suradnju gradova s poljoprivrednicima kroz proaktivno dijeljenje informacija o natječajima, potporama i lokalnim događanjima, ili pak prikupljanju podataka u slučaju elementarnih nepogoda, pojave značajnih štetnika i sl.

"Važno je osnažiti poljoprivrednike i poticati daljnju digitalizaciju kako bi se povećala produktivnost i otpornost našeg sustava proizvodnje hrane, a gradovi u tome imaju ključnu ulogu za svoju lokalnu sredinu“, istaknuo je Matija Žulj, direktor AGRIVI-ja. 


Tagovi

AGRIVI Digitalna transformacija Digitalizacija poljoprivrede Gradski savjetnik Al komunikacijska platforma WhatsApp platforma Pomoć poljoprivrednicima


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo