Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGCO
  • 29.09.2023. 15:00

Akvizicija: AGCO ulaže 2 milijarde dolara u tvrtku poznatu po upravljačkim sustavima

AGCO grupa je objavila da preuzima 85 posto udjela u Trimbleu. Njihovi sustavi bit će kompatibilni s poljoprivrednom mehanizacijom različitih proizvođača

Foto: AGCO
  • 566
  • 64
  • 0

Američka grupacija AGCO koja obuhvaća brendove Fendt, Massey Ferguson, Valtra i druge, ulazi u zajedničko ulaganje s Trimbleom, tvrtkom koja je prvenstveno poznata po upravljačkim sustavima na poljoprivrednim strojevima. 

U priopćenju za medije, grupa je objavila da preuzima 85 posto udjela u Trimbleu, a vrijednost ulaganja je 2 milijarde dolara. 

U akviziciju je uključena i kanadska tvrtka JCA Technologies koju je 2022. kupio AGCO. Završetak investicije očekuje se u prvoj polovici 2024. godine.

Kompatibilni s vozilima različitih proizvođača 

"Ova revolucionarna transakcija predstavlja zajedničko ulaganje u globalnu tvrtku s mješovitom flotom, a koja će biti vodeća u segmentu precizne poljoprivrede. To će ubrzati našu stratešku transformaciju", izjavio je glavni šef AGCO-a, Eric Hansotia te pojasnio kako to znači da će Trimble tehnologija biti kompatibilna s vozilima različitih proizvođača. 

Kada je riječ o ciljevima akvizicije, Hansotia dalje kaže da će Trimble proizvodi, zajedno s postojećom AGCO ponudom, omogućiti tvrtki brži rast u područjima autonomije, precizne zaštite usjeva, umrežavanja, upravljanja podacima i održivosti.

Fendt već radi s Trimbleom

Traktori, kombajni i prskalice iz Fendta već rade s GPS prijemnicima iz Trimblea, a njihovu tehnologiju koristi i Horsch. 

Fendt 620 Vario DP - novi model iz najprodavanije klase u Europi

Donedavno je Trimble surađivao s CNH Industrial i brendovima Case IH, Steyr i New Holland. Ova suradnja je završila, a CNH je kupio kineskog proizvođača Hemisphere u svibnju 2023. 


Tagovi

AGCO Trimble Akvizicija Precizna poljoprivreda Ulaganje Eric Hansotia Fendt


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB