Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 21.07.2023. 13:30

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2023. – prijavite svoju

Vrijeme je žetve, berbe i pripreme zimnice. Sad je savršena prilika da fotografirate proizvodnju hrane, ali i druge prizore bogatog ljeta, prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!

Foto: Agroklub grafika
  • 5.106
  • 330
  • 0

Na poljima cvate suncokret, dozrijeva kukuruz i soja, kosi se sijeno... Vrijedne ruke beru kruške, jabuke, lubenice, lavandu, kadulju, šljive, a krenula je i priprema zimnice. Pekmez ili rakija, slatke su muke naših vrijednih poljoprivrednika.

A mi im dodajemo još jednu - napraviti sjajnu fotografiju, nominirati je na #RuralFoto izbor i osvojiti dobar džeparac.

Naime, u tijeku je RuralFoto natječaj - izbor najboljih ruralnih fotografija 2023. godine. Prilika je to za ovjekovječiti ljepote naših sela i njihovih običaja - koji se često održavaju upravo ljeti. 

Kako nominirati fotografiju?

Svaka punoljetna osoba i registrirani korisnik Agrokluba može na ovaj izbor nominirati četiri fotografije, jednu po kategoriji, a one su: selo, proizvodnja hrane, životinje i priroda.

Nominirati ih možete na društvenoj mreži KLUB do 31. kolovoza 2023. godine u 23:59 sati.

Kako postaviti fotografiju – video tutorial

Autor najbolje fotke, u svakoj od kategorija, osvaja novčanu nagradu od 500 eura bruto, a nagrada publike koju daju Hrvatske šume – obiteljski vikend odmor u Pansion Lovački u Delnicama, ide onom čija fotografija prikupi najveći broj lajkova čitatelja Agrokluba.

Do sada je pristiglo više od 600 fotografija, a kakve su prizore uslikali ljubitelji poljoprivrede i prirode pogledajte OVDJE

Predstavljanje RuralFoto izbora u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u

Ako niste sigurni kako napraviti dobru fotografiju i na što treba paziti ako pri tome koristite vaš mobitel, ne brinite.

Pripremili smo savjete profesionalca koji smatra da je prednost mobitela što je u svakom trenutku dostupan i spreman "okinuti" dobar kadar, te da nikakav foto aparat ne može zamijeniti tu mogućnost. Što odlikuje dobru fotografiju pročitajte u razgovoru s Krumom Ivanovskim.

10 savjeta kako napraviti dobru ruralnu fotografiju 

Dakle, još 40-ak dana ostalo je za nominaciju vaših fotografija na RuralFoto natječaj. Potrudite se zabilježiti vama najdraže kadrove i ne dozvolite vrućini da vas u tome omete jer, osvježenje možete potražiti u montažnim bazenima koje nude Pevex trgovine.

Tko izabire najbolje fotografije?

Nakon što istekne razdoblje nominacija, 31. kolovoza 2023. stručni žiri će odabrati deset najboljih fotografija u svakoj od kategorija, nakon čega će sudionici natječaja sami među sobom izabrati četiri najbolje.

Da ne bude poslije "nismo znali" sva pravila RuralFoto izbora pročitajte OVDJE.

Partner izbora najboljih ruralnih fotografija u 2023. godini je Europska komisija koja promiče Zajedničku poljoprivrednu politiku EU - partnerstvo između poljoprivrede i društva kojim se osigurava stabilna opskrba hranom, a poljoprivrednicima prihod te održava dinamičnost ruralnih područja. 

Kakve su kadrove do sada ovjekovječili naši čitatelji, pogledajte po kategorijama: Životinje Priroda Selo Proizvodnja. Mogu li vaše biti bolje?

Proglašenje najboljih fotografija i izložba održat će se u Osijeku 15. rujna 2023. na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks 2023.

*Naslovna fotografija: Depositphotos/valio84sl 


Tagovi

RuralFoto Izbor najbolje ruralne fotografije 2023. PEVEX Hrvatske šume Europska komisija Kako nominirati fotografiju na RuralFoto natječaj AgroRocks 2023. Pravila Dobra fotografija


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet