Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto izbor
  • 21.06.2024. 09:00

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2024. godini - nominirajte svoju

Vrijeme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su dio agrarne baštine. To je prilika da fotografirate svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!

Foto: AK grafika*
  • 1.114
  • 141
  • 0

Otvoren je RuralFoto - izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, kojeg i ove godine putem Interneta organizira Agroklub.

Pozivamo sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i raznovrsnosti domaće poljoprivrede. 

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. 

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora #RuralFoto + hashtag teme ( #životinje #priroda #selo #proizvodnja ) treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tijekom razdoblja nominacija - od 21. lipnja do 23. rujna 2024. godine. 

Pravila izbora

Sudionici izbora moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracijskom profilu, kako bi prijavitelj bio prihvatljiv. Napominjemo da će fotografije nepotpunih profila biti izuzete od finalnog ocijenjivanja. 

Jedan sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a sudjelovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Za slučaj većeg broja prijava uzimat će se u obzir samo zadnje fotografije koje imaju hashtag izbora. 

Pravila izbora pogledajte OVDJE

Sudionici izbora jamče da su nominirane fotografije njihovo autorsko djelo te dopuštaju Agroklubu pravo korištenja istih tijekom i nakon natječaja, u svrhu promidžbe RuralFoto izbora i promocije ruralnih prostora.

U postupku evaluacije nominirane fotografije bit će podvrgnute provjeri autentičnosti, a od autora se može tražiti izvorna fotografija. Korištenje umjetne inteligencije za stvaranje ili značajnu manipulaciju fotografija nije dopušteno, te će takve fotografije biti diskvalificirane.

Kako nominirati fotografiju na KLUB pogledajte u videu:

Nagrade najboljima i izložba radova

Pobjednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR-a (bruto), a fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. listopada 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks,  čiji su suorganizatori: HAPIH, HPK, Osječko-baranjska županija, FAZOS i Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Partneri ovogodišnjeg izbora RuralFoto su: CROBOHUB++, Novocommerce International d.o.o., NutriS d.o.o., KWS Sjeme d.o.o., Europska komisija, Hrvatske šume d.d., KING ICTAgro Invest Grupa d.o.o., Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.

Ovo je jedinstven foto natječaj s potpuno javnom i transparentnom procedurom.

Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami sudionici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih. Evo i terminskog plana:

  • 21.06. otvaranje nominacija
  • 23.09. završetak nominacija
  • 26.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih u sve 4 kategorije i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike (s najviše lajkova na Klubu)
  • 27.09. do 30.09. sudionici glasaju za izbor najbolje fotografije (između TOP 40)
  • 04.10. proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izložba fotografija na AgroRocksu

Lani nominirano preko 1.200 fotografija

Na lanjski RuralFoto izbor, čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije. Pristiglo je više od 1.200 kadrova koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.

Ovo su najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Uslikajte domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicijski događaj te objavite fotografiju na našem KLUBu.

Ne zaboravite skupljati lajkove, jer tu je i nagrada publike.

Najbolju fotografiju u kategoriji životinje lani je zaslužila Ankica Ursić Molnar

*Naslovna fotografija: Depositphotos/valio84sl 


Tagovi

RuralFoto 2024. Izbor najboljih ruralnih fotografija CROBOHUB++ Novocommerce International NutriS KWS Sjeme King ICT Europska komisija Hrvatske šume Agro Ivest Grupa Enna Fruit Georg


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled