Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afera tulipani
  • 04.07.2024. 17:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Bivši ministar priznao krivnju za nepostojeće tulipane, umjesto zatvora rad za opće dobro

Uz bivšeg ministra, s EPPO-om se nagodio i drugoosumnjčeni u tzv. aferi tulipani.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
  • 76
  • 0
  • 0

U veljači uhićen bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i nekadašnji direktor Croatia osiguranja, Hrvoje Vojković, priznao je krivnju i nagodio se s Europskim uredom javnoga tužitelja (EPPO) u tzv. aferi tulipani. 

Temeljem te nagodbe u četvrtak je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 11 mjeseci zatvora koji su zamijenjeni radom za opće dobro. Uz rad, mora platiti i 25.000 eura sporedne novčane kazne. 

Uhićen bivši ministar gospodarstva, dobio subvencije za tulipane koje nikada nije posadio?

Kako je doznao Jutarnji, varaždinski konzultant Goran Lučev, suoptuženik u istome slučaju, također se nagodio s EPPO-om, a presuda bi mu trebala biti izrečena u naredna dva tjedna. 

Dvojac je Ured javnog tužitelja teretio da su počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koja su sufinancirana sredstvima Europske unije. 

Ukupan iznos zatraženih sredstava iznosio je oko 370.000 eura, no kako su u kontroli otkrivene nepravilnosti, ista nisu odobrena. 


Tagovi

EPPO Ured javnog tužitelja Subvencijska prijevara Hrvoje Vojkovć Bivši ministar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB