Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje plus
  • 03.07.2023. 08:40
  • Osječko-baranjska, Darda

Čak 10 novih traktora stiglo u Belje, sedam u Vupik i PIK Vinkovce

Svi novi traktori su opremljeni telemetrijom koja omogućuje kompletno praćenje i nadzor preko Fendt connect aplikacije, otkrilo je Belje plus.

Foto: Belje plus/LinkedIn
  • 6.754
  • 570
  • 0

Obnovljena je poljoprivredna mehanizacija u tri velika agro sustava.

Čak deset novih Fendt traktora stiglo je u Belje, a sedam u Vupik i PIK Vinkovce. 

Kako su objavili iz Belja plus, riječ je o traktorima nove generacije koji se ističu po kvaliteti i dugotrajnosti što su potvrdili i njihovi dosadašnji Fendtovi s kojima su ostvarili rekordne količine radnih sati.

Dva su namijenjena za vinogradarstvo i već su aktivna u redovnim poslovima zaštite u vinogradu. Od osam za ratarstvo, dva su modeli 724 od 240 KS, a šest su modeli 942 od 420 KS tzv. "teški traktori“.

"U odnosu na one koje smo do sada koristili novi su jače snage i jačih hidrauličnih pumpi koje su nužne za korištenje priključnih strojeva nove generacije poput 24-rednih sijačica koje koristimo u sjetvi", napominju. 

Dva za vinogradarstvo i osam za ratarstvo, novi su traktori na Belju 

Naveli su i da su svi strojevi opremljeni telemetrijom koja omogućuje kompletno praćenje i nadzor preko Fendt connect aplikacije. Uz to posjeduju GPS navigaciju visoke preciznosti, sekcijsku kontrolu i varijabilnu raspodjelu.

Suradnja s Inter Agrar Mehanizacijom

Također, uz sedam novih traktora koji su stiglo u Vupik i PIK Vinkovce, ova su dva sustava dobila i nove Fendt Ideal kombajne koji su, kažu, već u pogonu u ovogodišnjoj žetvi. 

Svi koji voze traktore sanjaju o Fendt-u

Kako doznajemo, riječ je o strojevima nabavljenim kod ovlaštenog distributera, tvrtke Inter Agrar Mehanizacija koja je od 1. siječnja 2023. godine ekskluzivni uvoznik robnih marki Fendt, Valtra i Ponsse na hrvatskom tržištu.


Tagovi

Belje plus Vupik PIK Vinkovci Obnova mehanizacije Fendt Traktori nove generacije Fendt ideal kombajn


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]