Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada RH
  • 14.09.2023. 14:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Carsko meso ispalo, na popisu proizvoda s ograničenim cijenama hrenovke, špageti, grah...

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je peti paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu.

Foto: Vlada RH/Twitter
  • 2.022
  • 156
  • 0

Peti paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu koji kao i svi prethodni donosi i ograničenje cijena prehrambenih proizvoda, predstavio je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Cilj mjera, naveo je, je zadržati nisku cijenu energije, štititi od inflacije, pomoći potporama i poticajima te smanjiti energetsku potrošnju.

"Na popis od osam proizvoda dodali smo još 23, a jedan smo uklonili”, rekao je Plenković prestavljajući sada popis koji se naziva "ograničenje cijena 30 osnovnih proizvoda" jer je na njega uvršten i toaletni papir, šampon, ulošci, pelene... 

Evo na koje mjere pomoći Vlade mogu računati poljoprivrednici

Provjerili smo koji je prehrambeni artikl "otpao" s liste u odnosu na četvrti paket. Na njemu nema više carskog mesa, a dodani su špageti, hrenovke, krumpir...

Uglavnom, evo popisa: 

Istaknuo je i da će trgovci već ovih dana početi s aktivnostima snižavanja cijena. “Očekujemo kooperativnost svih aktera”, naglasio je premijer. 


Tagovi

Peti paket Mjere pomoći Vlade Ograničenje cijena Andrej Plenković Inflacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).