Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmall C
  • 05.10.2024. 18:00

Case IH predstavio redizajnirane modele kompaktnih traktora - što je novo?

Novi modeli Farmall C s povećanim hidrauličnim kapacitetom, uz veću težinu i gume te unaprijeđenu prednju osovinu nude nove opcije i veću preglednost

Foto: CNH
  • 275
  • 26
  • 0

Case IH predstavio je redizajnirane modele traktora za 2025. godinu s poboljšanim performansama. Nova generacija kompaktnih vozila Farmall C nastavlja bogatu tradiciju ovog brenda, navode u svom priopćenju. Ovoga su tjedna predstavljeni na sajmu Sommet de l'Élevage u Francuskoj, a prava europska premijera će se održati na EIMA International sajmu u Bologni, koji se održava od 6. do 10. studenog.

Za upotrebu težih priključaka

Svi modeli imaju 24-brzinski ActiveDrive 2 mjenjač za glatko prebacivanje i bolju kontrolu, dok hidraulična pumpa od 82 l/min ubrzava rad utovarivača. Povećani kapacitet dizelskog spremnika od 130 litara omogućuje dulje vrijeme rada, dok je kod novog spremnika povećana udaljenost od tla. Tijekom vožnje, nova ActiveClutch funkcija trebala bi omogućiti zadržavanje traktora na papučici kočnice bez potrebe za kvačilom.

S težinom od 7 tona i kapacitetom stražnjeg podiznog uređaja od 4,7 tona, omogućena je upotreba težih priključaka. Veće stražnje gume do 540/65 R38 također poboljšavaju vuču, smanjuju sabijanje tla i povećavaju potencijal prinosa.

Rad pod pritiskom

Modeli od 90C do 120C, snage između 90 i 117 KS  dizajnirani su za rad u zahtjevnim uvjetima, te donose poljoprivrednicima tehnologije inače rezervirane za veće i naprednije strojeve.

U središtu redizajna je kabina sa šest stupova s boljom vidljivošću, za otvoren i neometan pogled. U ponudi je i novi opcionalni sustav ovjesa kabine. Uz to, tu su i nova LED svjetla i modernizirani digitalni instrumenti.

Kabina novih modela sa šest stupova jedno je od bitnijih poboljšanja

"Novi modeli Farmall C odgovor su na današnju potrebu poljoprivrednika za prikupljanjem podataka. Uz opcionalnu telematiku, sada mogu imati koristi od praćenja strojeva u stvarnom vremenu, bežičnog prijenosa podataka i geolokacije – tehnologije koja ključne operativne podatke stavlja na dohvat ruke", poručuju proizvođači. 

Inteligentna rješenja za upravljanje

Case IH je razvio inteligentna rješenja za upravljanje rubovima polja, što omogućuje poljoprivrednicima da se više usmjere na rad, a manje na podešavanje strojeva. Značajka Auto PTO automatski se uključuje i isključuje pri okretanju, dok automatska blokada diferencijala omogućuje nesmetan rad i smanjuje poremećaje tla. Novi prednji PTO s tzv. mokrim kvačilom osigurava tiši i učinkovitiji rad.

Preciznost na polju je poboljšana automatskim hidrauličnim navođenjem putem monitora Case IH Pro 1200 i prijemnika VectorPro, što osigurava centimetarsku točnost, smanjuje preklapanja i povećava učinkovitost na složenim terenima, zaključuju u priopćenju. 


Tagovi

Farmall C Case IH Traktori Poljoprivredna mehanizacija Kompaktni traktori Prodaja traktora Redizajniran traktor Novi modeli


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Podravska polja u proljeće #RuralFoto #priroda